BOMBĂ în cazul protocolului PICCJ-SRI din 2009. PARCHETUL MILITAR A RECUNOSCUT TOTUL. Care e miza contestației în anulare. Procurorul militar Liviu Alexandru Lascu știe ADEVĂRUL

BOMBĂ în cazul protocolului PICCJ-SRI din 2009. PARCHETUL MILITAR A RECUNOSCUT TOTUL. Care e miza contestației în anulare. Procurorul militar Liviu Alexandru Lascu știe ADEVĂRUL

Contestația în anulare formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj se va judeca miercuri, 19 septembrie 2018, la Curtea Militara de Apel Bucuresti, în dosarul în care un jandarm a fost achitat definitiv pentru acuzația de luare de mită. Colonelul magistrat Liviu Alexandru Lascu încearcă să justifice implicarea SRI în acest dosar.

La prima vedere ar parea ca avem de-a face cu un caz banal, insa nu este deloc asa. Iar asta intrucat dosarul in care Curtea Militara de Apel este unul de o importanta deosebita, datorita deciziei istorice pe care au pronuntat-o judecatorii Radu Stancu si Constantin Udrea, care au declarat ilegal Protocolul PICCJ-SRI din 2009, despre care au stabilit ca “adauga la lege” si ca a fost introdus “in mod obscur in procedura penala” (click aici pentru a citi)Istorica este insa si contestatia in anulare formulata de Parchetul Militar din Cluj, in conditiile in care avem prima recunoastere ca parchetele au transformat in lege Protocolul PICCJ-SRI, cu de la sine putere.

Astfel, incercand sa justifice implicarea SRI in dosarul jandarmului, colonelul magistrat Liviu Alexandru Lascu, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj face in contestatia in anulare o mentiune incredibila, si anume ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 a fost “baza legala” pentru inregistrarile facute de SRI (vezi facsimil):

“Pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 6/11.03.2016, publicata in Monitorul Oficial nr. 190 din 14 martie 2016, baza legala de acces a unitatilor de parchet la aceasta infrastructura tehnica de interceptare detinuta de SRI a fost art. 142 alin. (1) din C.pr.pen. si Protocolul de Colaborare dintre Ministerul Public si SRI cu nr. 00750/04.02.2009”.

Iata asadar cum Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj recunoaste oficial ca procurorii au transformat Protocolul PICCJ-SRI din 2009 in lege. Ne intrebam insa, de cand pana cand un Protocol de colaborare dintre PICCJ si SRI, tinut la secret, pe care nimeni nu l-a putut vedea pana de curand, reprezinta lege?

Ne puteți urmări și pe Google News

De fapt aceasta este intreaga miza a contestatiei in anulare. Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj nu urmareste neaparat desfiintarea deciziei judecatorilor Radu Stancu si Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel pentru a obtine condamnarea jandarmului, ci in primul rand pentru a desfiinta o hotarare judecatoresca ce a stabilit, in premiera, cat se poate de corect, ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 este ilegal si adauga la lege. Aceasta este miza contestatiei in anulare,  potrivit www.luju.ro