Șefia lui Stelian Tănase la TVR se numără în zile după ce Raportul de activitate al TVR pe anul 2014 a fost respins săptămâna trecută de Comisiile pentru Cultură. Astăzi va avea loc votul și în plenul reunit al Parlamentului, dar sunt mari șanse ca Raportul să fi respins, iar conducerea TVR să fie demisă. Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a afirmat, pentru EVZ, că PNL va vota împotriva respingerii raportului de activitate al TVR pe anul 2014. El a adăugat și că PNL nu va veni cu o propunere pentru un interimat: „Nu văd ce persoană șiar asuma rolul de marionetă pentru maxim 60 de zile”.

Și-a început cariera în TVR

Potrivit unor surse EVZ, varianta PSD pentru șefia TVR va fi o persoană neînregimentată politic, ceea ce ar putea să-l indice Bogdan Stanoevici. Nu este pentru prima dată când numele fostului ministru pentru Românii de pretutindeni este vehiculat la șefia TVR. El a fost văzut ca posibil înlocuitor al lui Stelian Tănase și în luna mai, când Raportul pe 2014 al SRTV a primit aviz negativ de la Comisiile reunite pentru buget, finanțe și bănci. De profesie actor, Stanoevici și-a început cariera la TVR, iar actualul secretar de stat în Ministerul Culturii spune că are un proiect pentru TVR, făcut în străinătate și la care a lucrat opt ani. „Am convingerea că TVR poate să revină pe linia de plutire, așa cum am convingerea că este nevoie de o televiziune națională. Pot să fac asta, dar nu în orice condiții. E nevoie de modificări ale legii, modificări ale organigramei etc”, a spus Bogdan Stanoevici.„Venirea lui Bogdan Stanoevici la TVR ar putea să asigure reconcilierea între angajați și patronat”, a spus liderul TVR SIND Sorin Rada. (A contribuit Andreea Udrea)

Dezastrul făcut de Stelian Tănase

În cei aproape doi ani de mandat, au curs multe acuzații grave la adresa lui Stelian Tănase (foto). S-a spus că TVR a devenit un instrument de propagandă al PNL, că președintele a încălcat legea, a comis abuzuri asupra unor angajați pe care i-a schimbat abuziv din funcții, sau că a mințit. În replică, Stelian Tănase a spus că s-au făcut multe presiuni politice asupra sa.


FOTO: Stelian Tănase