BOGDAN HRIB: Primăvară la Veneţia

BOGDAN HRIB: Primăvară la Veneţia

E soare! Cum ar fi dacă v-aţi afla într-un tren şi brusc simţiţi nevoia să coborâţi la prima staţie?

E vremea schimbărilor? A marilor provocări, a iubirilor şi a misterelor?... Mistere veneţiene, romanul de debut semnat de Kathryn Walker şi apărut la Tritonic, roman despre dragoste, pierdere, mister şi renaştere, se desfăşoară într-o Veneţie senzuală urmărind tensiunea emoţională a unei femei nefericite, poveste inspirată din nefericita căsnicie a autoarei cu cântăreţul James Taylor. Kathryn Walker sa născut în 1943 la Philadelphia, a absolvit Universitatea Harvard şi a primit o bursă Fulbright.

Povestea izbucneşte când Nel Everett, coboară pe neaşteptate din tren părăsindu-şi soţul muzician, vedeta aclamată în concerte. Totul se complică atunci când ajunge în palatul unei contese şi se implică în descifrarea unei fresce ciudate care ar putea rescrie o secvenţă din istoria artei renascentiste. „Cu tema vulnerabilităţii în prim plan, romanul este unul introspectiv dinamizat de sentimente, emoţii şi trăiri amplificând în mod constant strânsa legătură între prezent şi trecut.” Adică mai pe româneşte ea se îndrăgosteşte nebuneşte de distinsul profesor italian, amintindu-şi din când în când de soţul ei...

„Ce ciudate îmi par aeroporturile, ce repede neutralizează ele viaţa. Toată lumea cade într-o stare de transă specifică unui zombie, animată doar de o tensiune subliminală difuză.”

MINUS. Al doilea volum al colecţiei Caşmir de la Tritonic, despre care nu ştiu prea exact cui i se adresează: soţiilor dezamăgite, adolescentelor îndrăgostite, amatoarelor de mistere artistice? Prezentarea de pe coperta 4 e prea intelectuală!

PLUS. O copertă cu mare impact - o mască aurie de carnaval şi o pălărie enormă roşie, un ochi trist şi neliniştit -, un volum hardcover, 288 pagini la 42 de lei. De citit înainte de culcare, Veneţia este întotdeauna fascinantă, iar pictura lui Giorgione de neuitat...

Ne puteți urmări și pe Google News