Dacă doriți să mâncați ceva sănătos, cu proteine și slab în calorii, trebuie să încercați salata de pui satay. Acest fel de mâncare este perfect de preparat atunci când ești pe grabă sau când vii de la sală și nu ai nimic altceva.
Pentru a face salata, prima oară se marinează pieptul de pui. Acesta se stropește cu sos satay picant de arahide.
Încercați această masă la mijlocul săptămânii, fără complicații, bogată în proteine și foarte aromată. Marinează pieptul de pui, apoi stropește-l cu un sos satay de arahide picant. Prețul acestuia este în jur de 30 de lei.
Ingredientele pentru salata de pui satay
- 1 linguriță de sos de soia tamari
- 1 linguriță de pudră de curry
- ¼ linguriță chimen măcinat
- 1 cățel de usturoi, răzuit fin
- 1 linguriță de miere limpede
- piept de pui fără piele sau piept de curcan( în funcție de preferințe)
- 1 lingură de unt de arahide crocant (alegeți o versiune fără zahăr și fără ulei de palmier, dacă este posibil)
- 1 lingură de sos chilli dulce
- 1 lingură suc de lămâie
- ulei de floarea soarelui, pentru a unge tigaia
- 2 salate Little Gem
- ¼ castravete, tăiat în două și feliat
- coriandru, tocat.
Cum se prepară?
Pasul 1
Se toarnă tamari într-un vas mare și se adaugă pudra de curry, chimenul, usturoiul și mierea. Se amestecă bine. Se taie pieptul de pui în două bucați. Se adaugă acesta în marinată și se amestecă bine pentru a se acoperi. Se lasă în frigider timp de cel puțin 1 oră, sau peste noapte, pentru a permite aromelor să pătrundă în pui.
Pasul 2
Între timp, amestecați untul de arahide cu sosul chilli, sucul de lime și 1 lingură de apă pentru a obține un sosul. Când sunteți gata să gătiți puiul, ungeți o tigaie mare antiaderentă cu puțin ulei. Se adaugă puiul și se gătește, acoperit cu un capac, timp de 5-6 minute la foc mediu. Se întorc bucățile în ultimul minut, până când sunt gătite, dar încă fragede. Se lasă deoparte, acoperite, pentru a se odihni câteva minute.
Pasul 3
În timp ce puiul se odihnește, se amestecă bucățile de salată cu castravetele, șalota, coriandrul și rodia și se așază pe farfurii. Cu o lingură se pune puțin sos. Se taie puiul în felii, se așază deasupra salatei și se toarnă cu lingura sosul rămas. Se mănâncă în timp ce puiul este încă cald, conform bbcgoodfood.com.