Boeing, perioadă de schimbări. Producția celui mai controversat model de avion, accelerată

Avion fabricat de Boeing. Sursa foto: Instagram

SUA. Boeing a decis să crească producția de avioane. Gigantul american va avea în vedere doar modelul 737 MAX pentru următoarea perioadă. Hotărârea vine după ce au avut loc mai multe schimbări la nivel de conducere.

Boeing va fabrica mai multe avioane

Dincolo de problemele cu legea și criza traversată recent, gigantul american a înregistrat deja o ușoară îmbunătățire privind producția.  Anunțul vine din partea noului director al companiei, notează Reuters.

Stephanie Pope a vorbit despre situația actuală a companiei chiar înainte de Farnborough Airshow, care va avea loc în această perioadă.

Criză cauzată de o explozie în aer

Stephanie Pope a fost numită în urmă cu doar câteva luni în fruntea companiei. Aceasta a preluat responsabilitățile vechilor directori într-o perioadă dificilă pentru gigantul Boeing.  Criza a fost cauzată de un incident grav, în urma căruia panoul de uşă al unei aeronave 737 MAX 9 a explodat în timpul zborului.

Conferința Boeing. Sursa foto: Instagram

Scenele teribile au avut loc la începutul acestui an, iar consecințele au fost dezastruoase. Compania a fost nevoită să facă un pas înapoi în ceea ce privește producția.

Acuzații grave pentru gigantul Boeing

Problemele legate de explozia recentă nu sunt singurele pentru companie. Compania a fost acuzată de conspiraţie pentru fraudă penală, după anchetele legate de accidentele mortale în care a fost implicat modelul 737 MAX. 

Dincolo de acest context, producătorul de aeronave face pași importanți și crește producția de avioane.

„O îmbunătăţire semnificativă a fluxului fabricii noastre de 737”, a anunțat noua conducere.

La începutul anului, compania a trecut prin restructurări. În urma acestora, Pope a preluat toate îndatoririle vechii echipe de directori. Înainte de numirea sa, David Calhoun a ocupat cea mai înaltă poziție în fruntea gigantului american. Lunar, din fabricile Boeing ies în jur de 38 de aeronave de tipul 737 MAX.

Până la finalul anului, reprezentanții companiei speră să depășească actuala criză de imagine. Și TAROM se numără printre companiile care așteaptă livrarea modelului controversat. Până în 2026, în România urmează să ajungă două aeronave de acest tip.