Evenimentul Zilei > International > AMENINȚARE TERORISTĂ în Germania. Un APROPIAT a lui Osama bin Laden a fost prins în Bochum
AMENINȚARE TERORISTĂ în Germania. Un APROPIAT a lui Osama bin Laden a fost prins în Bochum

AMENINȚARE TERORISTĂ în Germania. Un APROPIAT a lui Osama bin Laden a fost prins în Bochum

Sami A., fostul bodyguard al sângerosului lider al rețelei teroriste Al-Quaida, Osama bin Laden, a fost expulzat în Tunisia, țara sa natală, din Germania, au delarat vineri surse din cadrul forțelor de securitate, pentru DPA.

Bărbatul a fost identificat, în conformitate cu legislaţia privind dreptul la intimitate din Germania, doar drept Sami A. și a părăsit vineri dimineaţă oraşul Dusseldorf cu un zbor charter, au declarat sursele citate, notează Agerpres. Nu se știe cu certitudine dacă fostul bodyguard a fost expulzat din Germania în urma deciziei unei instanţe care să dispună plecarea sa. Joi, Tribunalul Administrativ din oraşul Gelsenkirchen, din vestul ţării, oprise, printr-o decizie dată, procesul de expulzare. Înstanța a precizat că nu au primit nicio granație din partea Guvernului Tunisian că Sami A. nu fi torturat dacă se va întoarce acolo. Sami A. locuia de mai mulţi ani în Bochum, în aceeaşi extindere urbană care include Gelsenkirchen şi Dusseldorf, împreună cu soţia şi copiii.

Acesta a fost reținut la sfârşitul lunii iunie după ce a fost identificat ca potenţială ameninţare teroristă. Pe bazaz acestui fapt, Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a ridicat o interdicţie privind expulzarea sa.  Sami A. a contestat ridicarea interdicţiei la tribunalul din Gelsenkirchen, care a spus că interdicţia de expulzare va rămâne în vigoare până când va fi luată o decizie finală în acest caz.