Boca ARE UN MOȘTENITOR! L-am găsit și AM AFLAT ADEVĂRUL despre FENOMENUL PRISLOP. Dezvăluiri în premieră

Este actor cu patalama. Iubeşte teatrul şi marea lui bucurie este atunci când sălile de spectacol sunt pline. Însă, cei mai mulţi oameni îl cunosc ca fiind „cel care îl interpretează pe Părintele Boca“.

Pomohaci, „Arsenie Boca 2”? De ce este IUBIT un PREOT acuzat de PEDOFILIE

Actorul timişorean Mihai Bica, căci despre domnia-sa este vorba, a vorbit, intr-un interviu acordat site-ului miscareaderezistenta.ro,  despre lumea fascinantă şi labirintică a teatrului, despre cum se ajunge la inima spectatorului, dar şi despre emoţia care te cuprinde după fiecare spectacol, indiferent de rolul jucat. 

DE CE a vrut să ÎL DEZGROAPE pe părintele Arsenie Boca. Declaraţia ULUITOARE a profanatorului de la MÂNĂSTIREA PRISLOP | GALERIE FOTO

Mihai Bica este cel care interpretează radiofonic şi scrierile Părintelui Arsenie Boca. Cât de importantă estze credinţa în Dumnezeu? Cum ne modifică întâlnirea cu Dumnezeu? Cum a fost experiemţa întâlnirii cu teatrul radiofonic, dar mai ales, cum l-a schimbat pe omul şi pe actorul Mihai Bica, întâlnirea, indirectă, cu Părintele Arsenie Boca?

Mihai Bica: Până şi ateii sunt ajutaţi de Dumnezeu...

„Enormă. Fără Dumnezeu nu faci nimic.Până şi ateii sunt ajutaţi de Dumnezeu. Eu sunt convins de asta. Realmente, nu poţi. De câte ori mă gândesc la Nichita, el avea povestea cubului. Cubul e perfect, da?- Şi zicea: „Daţi-mi un ciocan să-i sparg un colţ, daţi-mi să-i sparg un colţ. Omul nu e Înger, omul este om, tindem spre perfecţiune şi nu ajungem să punem mâna pe perfecţiune.Vrem. 

DOLIU în ortodoxia română. A murit ULTIMUL UCENIC al lui Arsenie Boca

Dumnezeu ne lasa să înnotăm, să alunecăm pe poteci, că, de fapt, sunt două: una albă, una neagră. Depinde de fiecare pentru ce optează. Ei, nu ai cum să fii înger. Frumos e sa te îndrepţi spre lumea asta îngerească. Nu, clar, fără Dumnezeu nu există nimic!„, susţine actorul în interviul acordat. 

 

Cum a fost Mihai Bica alesul? 

Mihai Bica a povestit cum a fost ales să fie el cel care să interpreteze scrierile Părintelu Arsenie Boca şi ce mare responsabilitate implică acest lucru într-o lume în care oamenii e confundă cu cel de la care aşteaptă minuni.  ,,Este foarte greu. Nu vorbim de un rol. Vorbim despre un om care a trăit pe pământ, nu a fost oricine şi care s-a săvârşit asa cum s-a săvârşit. Înregistrăm, cu portretul părintelui în studio şi, cu o candelă mereu aprinsă. Aşa înregistrăm.

Profeția făcută de ARSENIE BOCA în 1948 ZGUDUIE LUMEA. Ce se poate întâmpla din MOMENT ÎN MOMENT

A fost foarte greu, pentru că nu era o joacă de copii. Nu puteam să depăşim anumite lucruri, dădeam telefon la Patriarhie, ne interesam să nu facem prostii şi să luăm în derâdere cuvântul lui Dumnezeu. Scenariul a fost făcut după cuvintele Parintelui Arsenie Boca, nu am inventat nimic. Colegul meu care a scris scenariul, Costin Manoliu a luat din frazele, din propoziţiile Părintelui, nu a venit cu nimic din afară. Nu i-a fost nici lui uşor. Pentru că a stat, s-a chinut, responsabilitatea este foarte mare. Dupa aceea, responsabilitatea maestrului Mărgineanu, regizorul,,, susţine Bica. 

 

Întâlnirea care i-a schimbat viaţa...

 

În acelaşi timp, actorul susţine că întîlnirea cu Părintle Arsenie Boca, prin intermediul scrierilor acestuia i-a schimbat total viaţa.

,,Îmi e foarte greu să vorbesc. Am fost invitat la Sâmbăta, anul trecut, şi ne-am dus cu toţii acolo: in memoriam Arsenie Boca. Şi, am stat de vorbă cu oamenii care au ascultat toate aceste episoade. Poate îl ştiau mai bine decât mine, eu care le făcusem. Şi începuseră să pună întrebări. Am ajuns să spun: din fericire, nu l-am cunoscut pe Arsenie Boca. Au zis: „Cum, vreţi să spuneţi, din nefericire?!“ Şi, am zis: păi dacă l-aş fi şi cunoscut, nu mai făceam profesia asta şi acuma nu vă vorbeam, pentru că el mi-ar fi schimbat total viaţa. Eu când am început să lucrez la primul episod, nu vorbesc de restul, vă spun cu mâna pe suflet: m-am ruşinat de toată viaţa pe care am trăit-o. Despre ce vorbim? Despre ce vorbim? Sunt foarte puţini care au marcat biserica în lume, sunt foarte puţini din sihaştrii care au crezut cu adevarat. Da, sunt mulţi, nu am eu dreptul să-i judec, îi judecă Dumnezeu, dar omul ăsta a lăsat în urmă ce alţii nu or să lase în sute şi mii de ani. Asta este parerea mea,,.