Boc şi Blaga învaţă gramatica după Elena Băsescu

Boc şi Blaga învaţă gramatica după Elena Băsescu

"Succesurile" Elenei Băsescu au devenit lecţii de gramatică pentru premierul Emil Boc şi ministrul de Interne Vasile Blaga.

Cei doi guvernanţi au fost prezenţi, astăzi, la Ungheni, unde au participat la inaugurarea punctului de trecere pe calea ferată a frontierei între România şi Republica Moldova, realizat conform standardelor Spaţiului Schengen. În discursul de la eveniment, Blaga a greşit, astăzi,  pluralul substantivului acces. În loc de accese, acesta a spus accesuri.

"Nu întâmplător am luat şi măsura relocării controlului de frontieră de la Nicolina, din două motive: în primul rând clădirea de la Nicolina este una de patrimoniu şi nu o puteam pur şi simplu desfiinţa, pentru că observaţi câte accesuri la câte baze de date trebuie într-un punct care să îndeplinească condiţiile Schengen, iar pe de altă parte, conform catalogului Schengen, punctul trebuie să fie aproape de frontieră, ori discutăm la Nicolina de 20 kilometri de aici până acolo", a arătat Blaga, citat de Mediafax.

Şeful Guvernului, Emil Boc, a vorbit şi el despre primele "permisuri", şi nu permise de trecere a graniţei pentru cetăţenii moldoveni. "România şi Republica Moldova au un viitor comun în Uniunea Europeană. Noi abordăm cu maximă atenţie relaţia cu fraţii noştri de peste Prut, în primul rând prin faptul că, la 31 martie, se vor da primele permisuri pentru micul trafic de frontieră, asta înseamnă că aproximativ un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova din 361 localităţi eligibile vor putea să vină să stea 90 de zile, realizând micul trafic de frontieră specific tuturor ţărilor din UE", a spus Boc, citat de Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News