Boc, luat la rost că pierde voturile profesorilor

Boc, luat la rost că pierde voturile profesorilor

Parlamentarii PDL i-au reproşat premierului că a decis plafonarea salariilor dascălilor în an preelectoral.

Parlamentarii PDL şi-au vărsat ieri nervii pe premierul Emil Boc pentru decizia de a-şi asuma răspunderea pe plafonarea salariile profesorilor chiar în an preelectoral.

O rundă s-a desfăşurat în întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali nemulţumiţi că ministrul educaţiei Daniel Funeriu nu a venit şi el să dea explicaţii. "Unde e Funeriu? De ce nu e aici?", a dat tonul ostilităţilor Cătălin Croitoru, care i-a spus lui Boc că nu poate tolera atitudinea ministrului educaţiei, care nu ar fi vrut să discute legea cu parlamentarii pe motiv că e secretă. Încercarea premierului de a para atacul, invocând că este vorba doar despre o variantă de lucru l-a enervat şi mai tare pe Croitoru: "Dacă e secretă, atunci de unde o are Cristian Preda de a pus-o pe blog?".

Tonul a fost susţinut şi de alţi deputaţi din Comisia de învăţământ, nemulţumiţi că subiectul nu a fost gestionat cum ar fi trebuit. Marius Gondor a cerut o analiză pentru a se stabili o strategie de comunicare, iar Marius Spânu a propus chiar nişte scuze publice pe motiv că evaluarea nu a fost corectă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concluzia a tras-o însă tot Cătălin Croitoru, care i-a spus lui Emil Boc că partidul poate săşi ia adio de pe acum de la câteva sute de mii de voturi ale profesorilor şi ale familiilor acestora.

Funeriu era la chat

În vreme ce parlamentarii PDL îi cereau explicaţii lui Emil Boc pentru "tratamentul" pe care li-l aplică ministrul educaţiei, Daniel Funeriu răspundea la întrebări la chat-ul hotnews.ro.

Mai mult, el a ţinut să-i răspundă lui Cristian Preda care a criticat pe blog proiectul privind salariile profesorilor: "Domnul Preda comentează documente incomplete sau variante preliminare".