Boc conduce în sondaje. Blaga, preferat de votanţii USL la şefia PDL

Boc conduce în sondaje. Blaga, preferat de votanţii USL la şefia PDL

Potrivit unui studiu CURS, cu o zi înainte de congres, Emil Boc are prima şansă în alegerile din PDL. Vasile Blaga este văzut ca o soluţie de votanţii USL.

Emil Boc este considerat a fi mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PDL de 57% dintre votanţii democrat- liberalilor, iar 61% dintre ei cred că premierul are cele mai mari şanse să-şi adjudece un al doilea mandat de şef de partid, relevă un sondaj CURS, dat ieri publicităţii. Cât îl priveşte pe Vasile Blaga, 34% dintre votanţii PDL îl văd cel mai potrivit la conducerea partidului, iar 30% îi dau prima şansă în competiţia cu Emil Boc.

Potrivit sondajului CURS, alegătorii USL îl creditează pe premier cu 32%, iar pe Vasile Blaga cu 37% şanse să-şi adjudece preşedinţia partidului. Adepţii social-liberalilor cred în proporţie de 9% că Emil Boc este cel mai potrivit la conducerea PDL, în vreme ce 46% optează pentru Vasile Blaga.

La capitolul încredere, 46% dintre votanţii PDL merg pe mâna lui Emil Boc, iar 37% pe cea a lui Vasile Blaga. În ceea ce-i priveşte pe alegătorii USL, Emil Boc prezintă foarte multă şi multă încredere pentru 2% dintre aceştia, în vreme ce Vasile Blaga este creditat cu 19%.

Ne puteți urmări și pe Google News

USL, favorită la parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USL ar fi votată de 55% dintre cei care merg la vot, PDL de 20%, Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu de 11%, iar PRM şi UDMR de câte 5%.

  • Sondajul CURS a fost efectuat în perioada 11-13 mai, pe un eşantion de 800 de respondenţi şi are marja de eroare de 3,5%.
  • Studiul a fost făcut la comanda Institutului de Studii Populare, patronat de vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, unul dintre semnatarii moţiunii cu care Emil Boc candidează la şefia partidului.