Boala teribilă care face ravagii! Nu mai scapi de simptome niciodată. Specialiştii sunt în alertă

Boala teribilă care face ravagii! Nu mai scapi de simptome niciodată. Specialiştii sunt în alertăsursa foto: EVZ

Unele persoane se confruntă cu SARS-CoV- 2 doar câteva zile, iar alte 37% dintre acestea rămân cu simptome luni întregi sau chiar ani. Medicii au explicat ce este Brain Fog sau "ceața creierului", o afecțiune de care mulți oameni s-au lovit.

Medicii au descoperit că peste 37% dintre cei care au avut COVID-19 au rămas cu simptome luni întregi sau chiar ani. Este vorba despre Brain Fog sau "ceața creierului". Nu trebuie să ignori aceste aspecte!

Anxietatea, lipsa de energie și oboseala ne pot afecta acțiunile de zi cu zi. Acestea sunt câteva dintre simptomele pe care le întâmpină persoanele care au fost infectate. O parte din pacienți au avut o formă ușoară a bolii, dar 37% au rămas cu sechele luni bune.

Unul dintre cele mai comune simptome ale COVID prelungit este Brain Fog sau "ceața creierului". Specialiștii au declarat că unele persoane se confruntă cu gândire lentă, confuzie, dificultăți în concentrare şi memorare.

Alarmant. Sărăcia provoacă milioane de cazuri de depresie. Cauzele: Privarea de libertate care dăunează sănătății mintale

Sursa: Pixabay

"Long-COVID a fost predefinit ca persistența simptomelor induse de infecția cu SARS-CoV-2, la mai mult de trei săptămâni de la debutul și de la testul pozitiv.

Există o afectare foarte importantă a faptului că există pacienți care au făcut o formă ușoară sau moderată de COVID-19, la care, în general, evoluția bolii este de două săptămâni, dar după ce s-au recuperat după această infecție, după ce s-au negativat la testul PCR, au persistat simptomele mult peste două săptămâni", a explicat medicul Dr. Cătălina Trifan, medic primar Medicina Internă.

Nu neglija aceste simptome

"Cea mai frecventă și acută este oboseala și persistența oboselii, care merge până la câteva luni. Pacienții, deși au analize normale, deși au spirometrie și saturație normală, prezintă oboseala și nu se pot recupera fizic și nu se pot întoarce la capacitatea de dinainte de a se infecta.

Un alt simptom al pacienților care prezintă long-COVID este legată de dificultatea în respirație.

Acest lucru este cu atât mai interesant cu cât acești pacienți care afirmă acest lucru nu sunt dintre cei care au prezentat insuficiența respiratorie în cursul COVID-19.

Sunt pacienți care nu au comorbidități și care totuși acuză dificultăți în respirație. O altă categorie după COVID ar fi persistența tusei.Deloc de neglijat sunt problemele neuro-psihiatrice pe care le poate declanșa, așa numitul Brain Fog, care se traduce prin încețoșarea minții, iar pacienții au o dificultate în concentrare, o cefalee, o durere de cap permanentă și amețeli, lucru care dispare peste câteva săptămâni sau luni și care nu are o justificare", a mai spus medicul, potrivit dcnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News