BOALA care face ravagii printre REFUGIAȚI! IMIGRANȚII de pe teritoriul EUROPEI ar putea fi INFECTAȚI cu un VIRUS foarte PERICULOS
- Bianca Zaharescu
- 29 mai 2016, 23:24
Leishmaniasis, boală infecțioasă este o afecțiune ce se răspândește prin înțepăturile de muște de nisip. Aceasta poate duce la cicatrici severe și de regulă este greu de depistat și de tratat. Boala se dezvoltă în Siria, cu precădere în zonele asupra cărora are control gruparea teroristă ISIS. Mult mai îngrijorător este faptul că se extinde la țările vecine cu o foarte mare rapiditate.
Microbul contactat prin înțepătura insectelor de nisip se dezvolă în special în regiunile Raqqa, Deir al-Zour și Hasakah, zone sub numele terorii ISIS. Războiul a devastat cele mai multe unități medicale ale zonelor și au ucis mii de medici, așa că stabilirea unui diagnostic de către doctori ori tratarea vreunei afecțiuni este aproape imposibilă.
Se presupune că lipsa apei și a hranei corespunzătoare, străzile înecate în sânge uman și igiena precară au creat un mediu propice dezvoltării focarelor de infecție și a contactării microbilor prin înțepături de insecte. Specialiștii refuză însă această posibilitate.
Îngrijorător este faptul că, din moment ce mai mult de patru milioane de sirieni au părăsit regiunile afectate, migrând către Turcia, Liban și alte țări, virusul se extinde acum și în localitățile care îi găzduiesc.
În perioada 2000-2012, au fost identificate numai șase astfel de cazuri de infecție în Liban. În 2013 însă, cazurile s-au înmulțit îngrijorător, 1.033 de cazuri fiind raportate, dintre care 96% identificate în rândul refugiaților sirieni, potrivit Ministerului Sănătății libanez.
De asemenea Turcia, Estul Libiei și Yemen au raportat alte sute astfel de cazuri de infecție și ar putea exista refugiați aflați pe teritoriul Europei care poartă acest virus.
”Muștele de nisip, insectele care răspândesc boala înfiorătoare sunt foarte greu de identificat, fiind mult mai mici decât un țânțar. Infecția provocată de înțepătura lor se poate instala într-un interval de la două la șase luni. Prin urmare, dacă unul dintre refugiații ajunși în Europa a contactat virusul din Siria, e foarte posibil să îl răspândească pe teritoriul european”, trage un semnal de alarmă doctorul Walled Al-Salem, unul dintre autorii studiilor asupra acestor cazuri.
Boala se manifestă cauzând răni adânci la nivelul pielii, o respirație dificilă, scurgeri nazale și dificultăți la înghițirea alimentelor, , anunță dailymail.co.uk