Boagiu la bilanț: 12 sesizări penale trimise la DNA și poliție

Boagiu la bilanț: 12 sesizări penale trimise la DNA și poliție

Anca Boagiu părăsește astăzi scaunul de ministru al Transporturilor după un an și patru luni de mandat. Îi lasă locul omului ei de bază din minister, Alexandru Nazare. La bilanțul activității sale la șefia Transporturilor, Anca Boagiu a declarat că 12 sesizări penale au fost trimise către DNA și poliție pentru nereguli în cheltuirea banilor publici.

”În urma controalelor efectuate de Corpul de control al ministrului şi de corpurile de control ale companiilor din subordine am trimis şase sesizări penale către DNA şi şase sesăzări penale către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru nereguli constatate în decursul mandatului meu', a arătat Anca Boagiu.

Anca Boagiu a mai declarat că în timpul mandatului său ministerul a reuşit să recupereze decalajul în absorbţia fondurilor europene astfel încât de la zero euro absorbiţi în 2007 ministerul a reuşit să semneze până în prezent contracte în valoare de 3,5 miliarde euro cu finanţare europenă, din care 1,9 miliarde euro în execuţie iar 536 milioane euro au fost efectiv absorbite în 2011.

”Suma pe care ministerul trebuie să o primească efectiv de la Uniunea Europeană în 2012 este de 1,3 miliarde euro”, a precizat fostul ministru al Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Boagiu se mândrește și cu penalitățile aplicate constructorilor. ”Compania Naţională a Drumurilor a aplicat penalităţi de 90 de milioane de euro iar CFR SA penalităţi de 65 milioane euro. În acelaşi timp, anul trecut prin proceduri clare de expropriere, descărcare arheologică am economisit peste 600 milioane euro care vor fi utilizate pentru construcţia a 130 kilometri de autostradă în acest an”, a spus fostul ministru.

Dacă tot era ultima întâlnire cu presa, Boagiu nu a uitat să menționeze nici de acordul încheiat cu furnizorii de enregie electrică, care au acceptat să renunțe la  penalitățile de 900 de milioane de lei, dacă își vor primi în acest banii pe care îi datorează companiile de cale ferată, sumă care se ridică la 1,2 miliarde de lei. Până în prezent, Guvernul a decis alocarea a 400 de milioane de lei pentru achitarea datoriilor la companiile de electricitate.