Blocaj instituțional în România. Persoanele care nu poartă mască nu vor fi amendate și scapă de sancțiuni

Sursa: EVZ

Polițiștii din România refuză să aplice amenzi persoanelor care nu poartă mască, pentru a protesta astfel față de nerespectarea legii salarizării.

Pentru o perioadă nedeterminată, românii care nu poartă mască de protecție în spațiile închise și în cele publice, nu vor fi amendați. Și asta pentru că polițiștii protestează punând presiune pe autorități. Se cere respectarea legii salarizării.

Polițiștii refuză să-i amendeze pe românii care nu poartă mască

„Reacționăm la nepăsarea guvernului de a respecta legea salarizării. Este evident că și polițiștii vor munci în măsura în care sunt plătiți. Atâta timp cât suntem plătiți la nivelul anului 2018, rămânând două tranșe restante din legea salarizării, nici polițiștii nu mai sunt dispuși să fie sacrificați de serviciu când vine vorba de aplicarea legii salarizării.

Săptămâna trecută am văzut că au fost fonduri, și vor fi sume impresionante de bani, ca medicii de familie să primească 50 de lei pentru fiecare pacient pe care îl testează cu test PCR. Ne punem întrebarea dacă în realitate chiar nu sunt bani sau nu sunt bani pentru polițiști de fapt, a afirmat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, conform Antena 3.

Nemulțumirile au fost strigate din luna decembrie a anului trecut

În luna decembrie a anului 2021, polițiștii au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să respecte legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Începând cu data de 13 dec., trecem la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 dec. să fim prezenți în fața MAI iar în 17 dec. în fața celor 3 partide politice aflate la guvernare.

Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest și să-i determinăm pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate. Această primă formă de protest a generat primele reacții din partea ministrului finanțelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării.”, spuneau cei de la Sindicatul Europol.