Dragnea, despre atacarea la CCR a Legii salarizării: „Sunt profund dezamăgit”

Dragnea, despre atacarea la CCR a Legii salarizării: „Sunt profund dezamăgit”

Preşedintele PDS, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că este „profund dezamăgit” de demersul procurorului general, Augustin Lazăr, care i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să atace la CCR Legea salarizării unitare.

„Am înţeles că procurorul general a transmis o solicitare preşedintelui României, prin care îi solicită să atace la Curtea Constituţională Legea Salarizării Unitare. Mi se pare un demers profund incorect. Nu înţeleg care sunt motivele, nu am văzut adresa. Probabil se referă la marea supărare a dumnealui că este o diferenţă extrem de mică între coeficienţii din grilă dintre judecători şi procurori, adică 0,5. Cele mai mare salarii sunt acolo, în acea zonă. Dacă nici cu aceste salarii mărite nu sunt de acord şi propun să atace acea lege, sunt profund dezamăgit de acest demers”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a precizat că demersul procurorului general i se pare „profund incorrect” și că va întârzia aplicarea legii.

„Eu am susţinut şi susţin în continuare că magistraţii trebuie să aibă salarii mari. Nu ştiu ce va face preşedintele, dar acest demers al procurorului general mi se pare profund incorect şi nu sunt de acord absolut deloc cu el. Acest demers va întârzia punerea în aplicare a legii. Este vorba despre tot sistemul public care aşteaptă aplicarea acestei legi. Repet, se pare că singurul motiv este acea diferenţă de între coeficienţii din grilă dintre judecători şi procurori”, a adăugat Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Augustin Lazăr, i-a transmis, astăzi, o scrisoare preşedintelui României, preşedintelui Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului, în vederea sesizării CCR cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în care se arată că diferenţele de salarizare între judecători şi procurori sunt neconstituţionale .