Evenimentul Zilei > Justitie > Blejnar rămâne în AREST. Cererea de eliberare în arest preventiv a fost RESPINSĂ
Blejnar rămâne în AREST. Cererea de eliberare în arest preventiv a fost RESPINSĂ

Blejnar rămâne în AREST. Cererea de eliberare în arest preventiv a fost RESPINSĂ

Cererea de eliberare din arest preventiv a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, a fost respinsă vineri de Curtea de Apel București.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat o decizie a Tribunalului Bucureşti din 17 martie, prin care lui Blejnar i-a fost înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia este definitivă, astfel încât Blejnar rămâne în arest, scrie Agepres. 

Blejnar a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. 

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arată DNA. 

Procurorii spun că, din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei. 

Sorin Blejnar a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în iulie 2014, în dosarul "Motorina", pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, în care a primit o condamnare în primă instanţă de 5 ani închisoare cu executare.