Blaga vrea "parteneriat permanent" cu Băsescu şi cod de conduită politică în PDL

Blaga vrea "parteneriat permanent" cu Băsescu şi cod de conduită politică în PDL

"Un parteneriat permanent cu preşedintele Traian Băsescu", este una dintre ofertele cu care Vasile Blaga vine în faţa PDL-iştilor, odată cu moţiunea "O Românie dreaptă. O Românie europeană" cu care se înscrie mâine, oficial, în cursa pentru şefia partidului.

Documentul conţine o serie de obiective pe termen scurt, mediu şi lung, de la gestionarea carierei democrat-liberalilor, la politica de alianţe a partidului. Astfel, potrivit moţiunii, Vasile Blaga propune un Cod de conduită politică şi de integritate pentru membrii PDL, CV-ul politic, în care pregătirea profesională are o mai mare greutate, constituind baza pentru susţinerea democrat-liberalilor în ocuparea unor portofolii.

Traseul politic şi profesional al fiecărui PDL-ist ar urma să fie stocat într-o bază de date, în care să se regăsească date începând cu plata cotizaţiei până la funcţiile deţinute. De asemenea,  Blaga vrea ca activitatea partidului să fie gestionată de o comisie de strategie, care să reorganizeze şi să coordoneze actualele comisii de specialitate ale PDL. Fără alianţe preelectorale În perspectiva viitoarelor alegeri, Vasile Blaga nu se declară partizanul alianţelor preelectorale, însă nu spune nu coaliţiilor, actualele partide cu care PDL se află în parteneriat fiind prima opţiune pentru o viitoare formulă de guvernare. Pe termen lung, el îşi propune însă unificarea forţelor de dreapta sub o singură umbrelă. Emil Boc, Vasile Blaga şi Toader Paleologu depun mâine, oficial, moţiunile cu care vor candida la alegerile interne din mai la preşedinţia PDL.

Ne puteți urmări și pe Google News