Blaga: Aș păcătui dacă aș spune că s-au făcut presiuni de la Cotroceni să nu candidez

Blaga: Aș păcătui dacă aș spune că s-au făcut presiuni de la Cotroceni să nu candidez

Vasile Blaga susține că președintele Traian Băsescu nu a făcut ”presiuni” ca să nu candideze la șefia PDL, admițând însă că au fost ”sugestii” în acest sens din partea unor colegi de partid.

”Aş păcătui să spun că s-au făcut vreodată presiuni asupra mea de la Cotroceni sau de altundeva să nu mai candidez, să nu mai depun moţiunea, deşi am avut astfel de sugestii, dar din partea unor colegi sau puncte de vedere ca până la urmă să nu depunem moţiunea”, a declarat, vineri, la galați, secretarul general al PDL, Vasile Blaga.  El a adăugat că nu intenționează să se retragă din cursa pentru președinția democrat-liberalilor și a pledat pentru separea funcției de președinte de partid de cea de membru al guvernului. Motivul: PDL are nevoie de ”un președinte cu normă întreagă”.

”Suntem în situaţia în care cred că partidul trebuie condus de un preşedinte cu normă întreagă în Modrogan. Şi nu o spun pentru prima dată aici în Galaţi, am spus-o şi în interiorul partidului, dar şi public de mai bine de un an. Parlamentar da, dar sub nicio formă în executiv. Ar fi şi incorect. Dorim acest lucru nu pentru persoana x sau y, ci pentru bunul mers al partidulului”, a spus Blaga.

Ne puteți urmări și pe Google News