„Black Programs”. Ce fel de super-armă a evocat, de fapt, Trump?

„Black Programs”. Ce fel de super-armă a evocat, de fapt, Trump?

Via Twitter, Hans Kristensen de la Federation of American Scientists, crede că președintele Trump a dorit să vorbească despre focosul nuclear W76-2 de putere mică (5 kilotone) destinat echipării rachetelor Trident.

Dar această ipoteză nu stă în picioare  deoarece Marina SUA a indicat că această armă a fost deja implementată la bordul unuia dintre submarinele nucleare lansatoare de rachete (SNLE) din clasa Ohio.

Cu toate acestea, jurnalistul Bob Woodward dă asigurări că sursele sale i-au confirmat existența acestei „noi arme secrete”, în timp ce s-a declarat „surprins” că Donald Tump a vorbit despre această armă.

Însă, prin definiție, dacă este „secretă”, înseamnă că persoanele neautorizate nu au văzut-o niciodată ...

Viitorul bombardier al Forțelor Aeriene SUA, B-21 Raider, ar putea intra în această categorie: dacă se știe despre existența sa (și chiar cât va costa Pentagonul) nimeni nu a văzut încă acest aparat, cu excepția unor desene realizate de artiști,  care nu au nimic de-a face cu rezultatul final.

Faptul rămâne că, în trecut, și datorită fondurilor - importante - pe care le investește în „black programs”, Pentagonul a implementat echipamente militare care au rămas mult timp necunoscute publicului larg.

Avionul „invizibil” de vânătoare-bombardament  F-117 Nighthawk este un exemplu emblematic în acest sens.

Dar cuvântul „nuclear” este cel care ridică întrebări.  Oficial, Statele Unite nu intenționează să fixeze un focos nuclear pe o armă hipersonică.

Cu excepția faptului că, în această vară, o cerere publicată de Air Force Nuclear Weapons Center (AFNWC) în atenția  industriașilor a reînviat speculațiile: s-a pus problema unui „sistem de protecție termică” pentru un planor hipersonic. Probabil să fie lansat de viitoarele rachete balistice sol-sol ale US Air Force, în cadrul programului Ground Based Strategic Deterrent (GBSD).

Ne puteți urmări și pe Google News