Evenimentul Zilei > Politica > Bjoza, apărătorul Antenei 3 și al lui Voiculescu
Bjoza, apărătorul Antenei 3 și al lui Voiculescu

Bjoza, apărătorul Antenei 3 și al lui Voiculescu

Președintele AFDPR, Octav Bjoza, a fost un abonat al Antenei 3. Punctul culminant a fost intervenția sa în ziua condamnării lui Dan Voiculescu, când Mihai Gâdea cerea solidaritate cu patronul său.

În data de 8 august 2014, când Dan Voiculescu a fost condamnat, pentru corupție, la zece ani de închisoare, postul Antena 3 a organizat o emisiune-maraton în care magistrații au fost puși la zid pentru că au dat această sentință. Prin studioul emisiunii moderate de Mihai Gâdea s-au perindat apropiații postului – de la europarlamentarul Mircea Diaconu la liderii PSD Gabriela Firea și Ecaterina Andronescu – pentru a-și exprima susținerea pentru patronul postului.

Toată admirația lui Gâdea

Târziu, în „Ediția Specială” a intervenit telefonic și Octav Bjoza, președintele AFDPR. Imediat ce a aflat că Bjoza se află la telefon și dorește să spună câteva cuvinte, Mihai Gâdea(foto) l-a prezentat entuziasmat: „Cine vrea să intre în seara asta cu noi? Este un om pe care îl admir foarte mult și toți cei pe care îi reprezintă, Octav Bjoza”. Potrivit transcrierii discuției cu Gâdea, realizată de Monitoring Media, Bjoza a fost prudent, a spus că nu vorbește în numele AFDPR și a evitat, totuși, să își declare susținerea pentru Voiculescu.

Totuși, prin simpla sa intervenție, președintele AFDPR a girat operațiunea de susținere a patronului Intact și atacarea magistraților care îl condamnaseră. „Nu doresc să comentez cazul strict al domnului Dan Voiculescu, întrucât nu cunosc absolut nimic ce cuprind acele dosare, dar a strangula presa, un trust de presă, indiferent care ar fi acela, nu trebuie să bucure pe nimeni. Pentru că vor urma și altele, desigur. Cât despre hărnicia Justiției, mă surprinde că a devenit atât de atentă în ultimii 25 de ani, mai bine zis în ultimii 70 de ani, pentru că graba cu care s-au petrecut, s-au derulat aceste lucruri, trebuie să ne dea de gândit la modul cel mai serios”, a afirmat Bjoza. El a profitat de ocazie pentru a se plânge de problemele pe care foștii deținuți politici le au în Justiție. „Nu am trăit umilințe mai mari din partea justiției nici în urmă cu 50-60 de ani”, s-a plâns președintele AFDPR, potrivit transcrierii Monitoring Media.

Apărat de „ciomăgarii băsiști”

De altfel, Bjoza a mai fost invitatul lui Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei. În plus, Mihai Gâdea a organizat o emisiune în care a apărat decizia lui Klaus Iohannis de a-l decora pe președintele AFDPR în fața criticilor celor pe care Antena 3 i-a numit „ciomăgarii băsiști”, printre aceștia numărându-se politologul Vladimir Tismăneanu și jurnalista Narcia Iorga, fost membru al CNA.

Deutsche Welle îl critică pe Klaus Iohannis

Președintele Iohannis a a fost aspru criticat pe site-ul postului de radio Deutsche Welle, într-un comentariu semnat de jurnalistul Petre Iancu. „Sfătuit rău, Iohannis, a cărui sarcină supremă nu este doar prezervarea securității României și deci și a alianțelor ei externe, ci și să constituie un reper moral pentru concetățenii lui, a ales să-și înceapă cariera prezidențială decorând un simpatizant legionar. (…) Că Iohannis nu va obține pentru această decizie note excelente la Washington sau în alte capitale occidentale se înțelege de la sine (…) Dar și ca rebut al consilierilor noului șef al statului, hotârârea începerii activității la Cotroceni prin decorarea în sfânta zi de 22 decembrie a unui ins care participă la ceremonii solemne ale unei organizații fasciste, ține discursuri și îi elogiază precursorii, ba se și afișează cu șeful unui partid neolegionar e foarte neliniștitoare”, a scris Iancu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: