Evenimentul Zilei > Politica > Biserica Ortodoxă, reacţie ŞOC în privinţa graţierii. „Trebuie să existe IERTARE! Trăiesc în condiţii care NU SUNT PERMISE”
Biserica Ortodoxă, reacţie ŞOC în privinţa graţierii. „Trebuie să existe IERTARE! Trăiesc în condiţii care NU SUNT PERMISE”

Biserica Ortodoxă, reacţie ŞOC în privinţa graţierii. „Trebuie să existe IERTARE! Trăiesc în condiţii care NU SUNT PERMISE”

Mitropolitul Banatului ÎPS, Ioan Selejan, a vorbit despre grațiere și condițiile din închisorile românești. Acesta a deplîns condiţiile în care sunt ţinuţi infractorii români în ţară.

”Ca om al Bisericii, primul instrument cu care noi, preoții, operăm este iertarea. Trebuie să fie iertate, dar trebuie să fie și dreptate, și disciplină, și ordine. Îmi pare rău că astăzi în spațiul public, această instituție a grațierii a fost învelită într-un ambalaj politic. Sunt atâția oameni care trăiesc, astăzi, în penitenciare în condiții care nu mai sunt permise în secolul 21. Noi știm ce a fost în beciurile Securității sau în alte spații de chinuri. (…) Au fost grele condițiile din acele beciuri, dar niciun deținut din acele beciuri sau alte închisori nu s-a plâns că nu avea aer”, a povestit Mitropolitul Banatului într-un interviu acordat pentru pressalert.ro.

Mitropolitul Banatului a afirmat că a discutat cu o consilieră a fostului ministru al Justiției, Raluca Prună, despre această problemă.

“A trecut pe la mine, nu demult, prin toamnă, o consilieră a ministrului Justiției să avem un dialog despre cum văd problema deținuților și i-am spus, măcar în perioada de vară, sunt șase luni mai agreabile climatic la noi, duceți deținuții în anumite unități militare dezafectate, măcar să le asigurăm aerul. Chiar dacă ele nu corespund din alte puncte de vedere, le putem asigura aerul și lumina. Aceste unități militare puteau fi amenajate cu forțe proprii. Mi-a spus că s-a notat problema”, a mai spus mitropolitul.