Proiectul celei mai moderne Unități de Primiri Urgențe (UPU) din România a fost finalizat în timp record. Este vorba despre o unitate care deservește atât Bucureștiul cât și județele limitrofe, dar și mulți pacienți din țară care, în disperare de cauză, vor să vină la renumitul spital din Capitală „Bagdasar-Arseni”.

Dincolo de prezentarea oficială, în care s-a explicat că noua clădire va fi construită de Primăria Sectorului 4 în curtea acestei unități spitalicești, cedată de spitalul vecin, „Prof. Dr. Al. Obregia”, pe o suprafață de 1.236 mp, evz.ro a întrebat cum a fost posibilă trecerea „barierelor birocratice” și construirea, într-un timp scurt, a unei unități medicale de elită, în condițiile în care, cam peste tot în țară, necesită, durează și peste un an și sunt cerute aprobări peste aprobări.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, prezent la prezentarea pentru presă a proiectului, a spus că, la această întrebare, poate răspunde doar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Oficialul MAI a declarat, însă, că proiectul prezintă una dintre cele mai eficiente unități care poate asigura circuitul pacienților, mai ales în urma experinței legate de COVID-19 și i-a felicitat atât pe medici, cât și pe cei care au ținut cont de recomandările acestora pentru  construcția celei mai noi Unități de Primiri Urgențe.

Edilul a răspuns scurt: Au fost depășite „barierele birocratice”, în interesul populației…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE