Biohacking și trans-umanism: ce experimentează rușii cu corpul lor

Biohacking și trans-umanism: ce experimentează rușii cu corpul lor

Cipul este încă în mâna lui Zaițev, dar are noi funcții, Zaițev reprogramându-l cu detalii despre cardul său bancar. Pentru a-și distra prietenii, și-a implantat și magneți subcutanat, în vîrfurile degetelor.

Îmi plac lucrurile care au un impact real, ca în cazul implantului de cipuri”, a spus Zaițev, care estimează că există cel puțin o mie de ruși care au un astfel de dispozitiv.

Majoritatea au o versiune subcutanată a cardului de acces la birou, unii au implantat o busolă care vibrează atunci când se îndreaptă spre nord. „Îmi place ideea de a extinde capabilitățile corpului uman”, spune Zaițev.

În lume, chiar dacă unii oameni sunt îngrijorați de riscurile supravegherii și a hacking-ului, cipurile sunt implantate pentru a porni mașini, telefoane, computere sau imprimante, pentru monitorizarea temperaturii sau stocarea informațiilor medicale. Cipurile sunt folosite și de prestidigitatori pentru numerele de „magie”.

Unele cipuri sunt aprobate pentru uz uman, dar cele pe care le folosește Zaițev sunt inițial destinate medicilor veterinari: fabricate în Taiwan, acestea sunt comandate pe internet la prețul de 500 de ruble (8 dolari).

În apartamentul său, Zaițev cere o taxă de 2000 de ruble (28 euro) pentru implantul unui cip puțin mai mare decât un bob de orez. El susține că are cel puțin 50 de operații la activ. „Clientul tipic este un geek. Majoritatea sunt bărbați în vârstă de 35 de ani dar și mai tineri”, adaugă el.

Ne puteți urmări și pe Google News