Bin Laden, Che Guevara al organizaţiei Al-Qaeda

Bin Laden, Che Guevara al organizaţiei Al-Qaeda

Osama bin Laden nu mai planifică personal atacurile organizaţiei, însă el este un adevărat "Che Guevara al Al-Qaeda", care menţine organizaţia unită, a afirmat şeful servicului de informaţii din Germania, într-un interviu acordat publicaţiei Bild, preluat de CNN.

"Ca un lider cu imaginaţie şi ca un model, el este asemenea unui Che Guevara al Al-Qaeda", a declarat Ernst Uhrlau, făcând referire la fostul revoluţionar cubanez care a devenit un simbol al revoluţiei în întreaga lume.

"Bin Laden nu mai organizeaza personal niciun atac, însă, pentru coeziunea reţelei teroriste, diferitele grupuri se mulţumesc să invoce acest lucru", a adăugat acesta.

Ernst Uhrlau, care conduce Serviciul federal de informaţii, a precizat că, din datele pe care le au, liderul terorist se ascunde de-a lungul frontierei dintre Afganistan şi Pakistan, unde este protejat de triburile locale. "O regula de baza a acestor triburi este urmatoarea: nu

Ne puteți urmări și pe Google News

trimitem un oaspete la moarte sigura", a afirmat Uhrlau.

Întrebat dacă Al-Qaeda a avut vreun rol în atacurile, din ultimele săptămâni, din Istanbul, Turcia, Uhrlau a precizat că acest lucru "nu poate fi exclus".

(16:41)