Bil Gates este cel mai mare moșier din Statele Unite
- Adrian Pătrușcă
- 23 ianuarie 2021, 13:44
Intenția omului de afaceri este să investească în culturi agricole rezistente la schimbările climatice și în înlocuitori de carne pe bază de vegetale.
Bill Gates. O avere de 130 de miliarde de dolari. Și proprietăți de circa 100.000 de hectare.
Deși fondatorul Microsoft nu este cel mai bogat american, el este cu siguranță cel mai mare proprietar agricol privat din țară.
În portofoliul său se află terenuri din 18 state, potrivit revistei Land Report. Aceasta evaluează suprafața lor totală la 97.900 de hectare.
Gates este urmat în clasamentul moșierilor americani de familia Offutt, cu 77.000 de hectare. O suprafață aproximativ egală este deținută și de Stewart și Lynda Resnick.
Pe locurile următoare, cu 65.000 de hectare, se situează familia Fanjul și, cu 60.000 de hectare, familia Boswell.
Cele mai mari proprietăți ale lui Bill Gates se găsesc în statele Louisiana (27.000 de hectare) și Arkansas (19.000 de hectare).
Omul de afaceri și-a constituit acest patrimoniu prin intermediul Cascade Investment, un fond de investiții creat pentru a-i dezvolta averea.
„Superculturi”
Compania este legată de Fundația Bill și Melinda Gates, însă gestionarea activelor este asigurată independent de societatea BGMI. Adică Bill și Melinda Gates Investments.
Fundația lui Bill Gates a investit în dezvoltarea și proliferarea „superculturilor” rezistente la schimbările climatice. Dar și în vaci de lapte cu cel mai mare randament.
Acest portofoliu de suprafețe cultivate este legat și de milioanele pe care fundația sa le-a investit în înlocuitori de carne pe bază de vegetale.
Soia cu gust de carne
În acest demers, Bill Gates a mizat în special pe Impossible Foods. O întreprindere ale cărei produse pe bază de plante sunt făcute din soia și proteine de cartofi. Însă producătorul lor susține că poți jura că au gust de cârnăciori sau de carne tocată.
Fondatorul Microsoft, interesat și de vaccinuri, a investit și 80 de milioane de dolari pentru a construi un „oraș inteligent” în plin deșert al Arizonei.
Situat în apropiere de Phoenix, proiectul „Belmont” urmează să creeze 80.000 de locuințe cu școli, dar și birouri și unități de industrie locală.