Bill Gates s-a reorientat! Sătul de Coronavirus, vrea altceva şi e destul de periculos

Bill Gates s-a reorientat! Sătul de Coronavirus, vrea altceva şi e destul de periculos

Noul proiect al lui Bill Gates este construirea centralelor nucleare în nord-vestul Pacificului. Numai că experţii sunt îngrijoraţi.

Iată următorul proiect al lui Bill Gates care, ca și celelalte proiecte ale sale, își propune să rezolve problema schimbărilor climatice și să salveze planeta. Dar sunt totuşi câteva probleme.

De ce sunt periculoase aceste centrale nucleare

Cu toate acestea, unii dintre criticii abordării Gates & Co. au avertizat că centralele nucleare avansate pe care acum încearcă să le construiască (care ar „completa” rețeaua electrică din nord-vest) ar putea fi vulnerabile, şi anume,  atacuri teroriste din cauza nivelurilor ridicate de uraniu îmbogățit.

Reuters a dezvăluit, pentru prima dată, despre  nouă  companie controlată de Gates: TerraPower LLC  unde Gates este președintele consiliului de administrație. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania are rolul de a construi centrale nucleare comerciale de ultimă generație numite Natrium

Proiectul se va concentra asupra Pacificului de Nord-Vest, unde Gates a asigurat sprijinul a trei mari companii de utilități din regiune, inclusiv PacifiCorp, deținută de Berkshire Hathaway, desigur, cel mai bun prieten al lui Gates, Warren Buffett.

După ce președintele Trump a renunțat la un plan de construire a acestor centrale avansate, TerraPower a lui Gates a fost forțată să se reorienteze către Statele Unite, potrivit Reuters .

Gates a sperat inițial să construiască o centrală nucleară experimentală lângă Beijing cu China National Nuclear Corp. Dar anul trecut, TerraPower a fost nevoit să caute noi parteneri după ce administrația Trump a restricționat acordurile nucleare cu China.

Energia nucleară este una dintre sursele primare de energie electrică practic fără emisii, dar multe centrale se închid în Statele Unite din cauza costurilor ridicate și a concurenței solare și eoliene.

Criticii au avertizat, de asemenea, că centralele nucleare mici sunt chiar mai scumpe decât centralele convenționale. Noile centrale sunt, totuși, concepute pentru a suplimenta energia regenerabilă, deoarece vor stoca energia reactorului în rezervoare de sare topită.

Deși problemele de fezabilitate și accesibilitate continuă să împiedice proiectul, Gates și Levesque insistă asupra faptului că energia nucleară poate fi o componentă importantă a unei rețele de energie „fără combustibili fosili”.

Cu toate acestea, experții în neproliferare avertizează că aceste centrale ar putea deveni ținte de atac, deoarece combustibilul lor de uraniu ar fi chiar mai bogat decât combustibilul nuclear convențional.