Numărul celor care au participat la Maratonul vaccinării organizat în acest weekend la București a depășit așteptările organizatorilor acțiunii.
UPDATE: 20.360 de persoane au fost vaccinate în total, la Maratonul vaccinării organizat la București. Anunțul a fost făcut de Aurel Jinga, rectorul Univesității de Medicină și Farmacie, Carola Davila din București. Maratonul Vaccinării s-a desfășurat în două centre amenajate special la Biblioteca Națională și la Sala Palatului, în spațiile puse la dispoziție cu titlu gratuit, de RAPPS.
Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, la Maratonul vaccinării organizat la București. Autoritățile au estimat că această acțiune care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, în Capitală a fost un adevărat succes. Au fost deschise centre de vaccinare pentru bucureșteni la Sala Palatului și în sediul Bibliotecii Naționale.
Ținta propusă inițial de autorități a fost de 10.000 de persoane vaccinate, însă, numărul bucureștenilor care au participat și s-au imunizat a fost de două ori mai mare, ajungând la 20.000 de persoane.
Conform organizatorilor, se pare că bucureștenii și românii, în general, preferă să se vaccineze fără să se programeze în prealabil.
Un nou maraton al vaccinării va fi organizat peste trei săptămâni, când se va face imunizarea pentru rapel, a anunțat medicul Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a avut o intervenție, duminică seara, la Antena 3.
„În ultimele 52 de ore, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat, circa 6 persoane pe minut, la maraton. A fost un efort fantastic al colegilor noștri. Ținta era de cel puțin 15.000 de oameni, dar deja avem 18.000, iar evenimentul se încheie luni dimineață. În trei săptămâni, se va organiza și un maraton al rapelului, fix în aceleași locuri”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.
Duminică seara au fost înregistrate 18.000 de persoane vaccinate
Până duminică seara, la ora 20.00, numărul persoanelor vaccinate era de 11.296 de persoane la centrul amenajat la Sala Palatului şi 6.704 persoane la Biblioteca Naţională a României.
„Medicii au fost cei care au răspuns foarte rapid la această pandemie şi nu numai şi într-adevăr, în momentul de faţă, echipa a fost formată şi din principalele instituţii ale statului - Instituţia Prefectului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii şi nu numai. Mult succes pe mai departe, mai avem mult până a încheia această pandemie şi, în continuare, până mâine dimineaţă până la ora 8 îi aşteptăm pe toţi să se vaccineze”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, dr. Oana Nicolescu, la centrul de vaccinare de la Sala Palatului.
Bătrânii și tinerii principalii participanți la maraton
Potrivit medicilor, cei mai mulți dintre cei veniți să se imunizeze anti-COVID la Maratonul vaccinării au fost persoane vârstnice, care nu au știut sau care nu au reușit să se programeze online. Seniorii au preferat acest mod de a se imuniza, pentru că, spun ei, au avut dificultăți în a se înregistra pe platforma de vaccinare.
De asemenea, mulți tineri au participat la acest maraton, mai ales că urmează vacanța de vară. Mulți au ales să se imunizeze știind că doar astfel pot călători sau pot participa la evenimente și concerte.
Au fost și străini cu rezidență în România care au venit să se imunizeze la București.