Astfel, la ora actuală numărul cazurilor confirmate cu Covid-19 a a sărit de 10 milioane în întreaga lume, iar mai mult de 500.000 de persoane au pierdut lupta cu boala.

În continuare, SUA a rămas cea mai afectată în contextul pandemiei. Sâmbătă, în America, a fost înregistrat, pentru a treia zi consecutivă, un nou record de infecții – peste 45.000.

Florida și California sunt statele cele mai afectate, unde sunt focare importante, iar îngrijorarea este că vârsta medie a celor nou infectaţi a scăzut la 35 de ani. Potrivit CNN, la Casa Albă, fiecare persoană care urmează să intre în contact cu președintele Donald Trump este testată în prealabil, iar toate băile în care intră liderul american sunt dezinfectate minuțios. În schimb, Donald Trump nu poartă mască și nici nu respectă distanțarea socială atunci când iese în public. „Ce impresie și-ar face americanii și lumea întreagă dacă m-aș îmbolnăvi de COVID?”, ar fi întrebat insistent și îngrijorat Donald Trump în anturajul său.

Totodată, Trump s-a arătat deranjat de faptul că Uniunea Europeană vrea să închidă granițele pentru cetățenii americani.

„Oficialii europeni au subliniat că e vorba de știință, sănătate și cifre, nu de politică. Dar, cu un președinte american care crede cu tărie în excepționalismul SUA, decizia va fi probabil interpretată drept una politică”, a spus Salma Abdelaziz, de la CNN.

Cei mai mulți dintre tineri nu respectă regulile impuse, ceea ce se poate vedea în cifrele din spitale. În martie, bolnavii internați cu COVID în statul Florida aveau o medie de vârstă de 65 de ani. Acum, media e de 35 de ani, spune guvernatorul statului, susţinut de primarul din Houston. Cei mai mulți dintre tineri se recuperează la domiciliu sau sunt asimptomatici. Chiar și așa, pot transmite în continuare virusul.

„Mesajul pentru tineri este: da, puteți ajunge la spital și da, îi puteți infecta și pe alții. Trebuie să vă protejați pe voi și pe ceilalți”, a declarat Dr. Lilian Abbo, University of Miami.

Mai mult, în America de Sud, Brazilia este cea mai afectată țară, însă locuitorii din favele se plâng de faptul că au fost lăsaţi de izbelişte de către guvern.