Viaţa unui cetăţean din Marea Britanie poate fi reconstituită cu uşurinţă din miile de informaţii colectate zilnic de agenţiile guvernamentale şi companiile private prin intermediul unei multitudini de sisteme de înregistrare şi stocare a informaţiilor personale.
Conform cotidianului britanic „The Telegraph“, cetăţeanul mediu din Regatul Unit este înregistrat în imagini, registre electronice şi alte baze de date de circa 3.254 de ori pe zi, adică aproximativ o dată la mai puţin de 30 de secunde.
Cele peste 4,5 milioane de camere de luat vederi care împânzesc Marea Britanie înregistrează imaginea oricărui britanic de circa 300 de ori pe zi, diferitele agenţii guvernamentale, companii de utilitate publică sau întreprinderi private stocând aceste înregistrări pe perioade variate. O altă modalitate în care Big Brotherul electronic poate monitoriza viaţa oricui din Regat sunt reţelele de telefonie mobilă, dar şi cardurile electronice pentru transportul în comun - ambele permiţând o localizare exactă a utilizatorilor.
Firmele de telefonie stochează de asemenea numerele contactate timp de şase luni. Şi furnizorii de internet stochează o mulţime de date personale, cum ar fi ora şi locul conectării, site-urile vizitate, adresele e-mailurilor din corespondenţă.
Nici băncile sau reţelele de magazine care emit carduri de fidelitate nu se dezmint - acestea înregistrează informaţii privind tranzacţiile şi achiziţiile fiecărui cetăţean care le accesează serviciile.