Evenimentul Zilei > International > Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze. Reîncep revoluțiile colorate?
Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze. Reîncep revoluțiile colorate?

Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze. Reîncep revoluțiile colorate?

Lipsa oricăror progrese la întâlnirea din Alaska între chinezi și americani și acuzațiile grave făcute de Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin determină mișcări de amploare pe scena internațională.

Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze.. La Guilin, în China, sunt în curs discuții între miniștrii de externe ai Rusiei și Chinei, Serghei Lavrov și Wang Yi. Vizita principalului șefului diplomației ruse în China e un semn clar că Moscova și Beijingul încearcă să își coordoneze răspunsul la ostilitatea arătată de americani, scrie Nezavisimaya Gazeta, citată de Tass.

Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze.

Scopul călătoriei lui Lavrov este de a stimula coordonarea strategică cu China. Beijingul nu dorește să aibă în SUA un dușman permanent. Dimpotrivă, ar dori să găsească o cale de colaborare cu SUA.


China pregătește marea invazie? Noul Război Rece s-ar putea transforma într-un masacru


La rândul ei, nici Rusia nu dorește să întrerupă cu totul legăturile cu SUA.
Există, însă, o teamă comună care apropie Moscova și Beijingul. Ziarul chinezesc Global Times susține că Statele Unite caută să provoace schimbări de regim în China și Rusia prin noi revoluții colorate .
Acesta este motivul care împinge cele două țări să colaboreze pentru a contracara hegemonia SUA și pentru a remodela sistemul politic internațional.

Directorul interimar al Institutului de Studii pentru Orientul Îndepărtat al Academiei de Științe din Rusia, Alexei Maslov, subliniază că „A apărut o nouă problemă. China vede că politica lui Biden va fi mai dură decât cea a lui Trump. China spera că Biden va acționa mai rezonabil decât Trump, dar aceste speranțe au fost distruse, așa că acum Beijingul încearcă să găsească alte modalități de a-și consolida poziția. În caestă situație, rolul Rusiei crește „, a subliniat expertul.

Rusia și China vor să lovească în dolar

Există probleme pe care China le poate rezolva numai împreună cu Rusia. „În primul rând, se referă la eforturile de reducere a influenței dolarului. Nu întâmplător Lavrov a menționat-o în declarațiile sale recente. China nu se poate lipsi de Rusia aici, dat fiind că relațiile comerciale ruso-chineze au depășit 100 miliarde de dolari”, susține Maslov citat de Tass.


Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund


Tot cursul imprimit de Biden politicii americane stă la baza acordului recent încheiat de China și Iran, dar și a deciziei Arabiei Saudite de a cumpăra armament rusesc. Joe Biden a renunțat la politica America First a lui Trump și s-a întors la imperialismul drepturilor omului. Joe Biden încearcă să restituie SUA rolul de jandarm mondial. E o politică riscantă, care s-ar putea dovedi extrem de periculoasă pentru că ar putea provoca o esaladare fără precedent a tensiunilor pe scena internațională.

Submarinele nucleare rusești invadează Arctica. Putin pune mâna pe Marele Nord!