Fosta șefă DIICOT la un post de televiziune că sentinţa este mult mai bună decât a sperat. Bica mai zice că procedura de obținere a azilului politic este în derulare şi că viața merge înainte chiar şi după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare, în dosarul în care era acuzată că l-a ajutat pe Adrian Videanu să vândă acţiuni care se aflau sub sechestru.

Pe de altă parte, Bica a fost achitată într-un alt dosar, în care procurorii susţineau că fosta şefă DIICOT ar fi clasat un dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru, Adriean Videanu. În același dosar, Videanu a fost achitat. Decizia judecătorilor este definitivă.

În cel de-al doilea dosar, Alina Bica a fost achitată de către instanța supremă. Decizia judecătorilor este definitivă. În același dosar, omul de afaceri Horia Simu a primit 4 ani de închisoare cu executare. La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a explicat că se impune majorarea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare primită de Alina Bica la instanţa de fond, susţinând că acesteia trebuie să i se aplice o pedeapsă apropiată de maximul special prevăzut de lege, având în vedere că ea a săvârşit infracţiunile în calitate de magistrat cu funcţie de conducere.