Evenimentul Zilei > Justitie > Bica REACȚIONEAZĂ din Costa Rica. Declarații INCREDIBILE. Sentinţa este mult mai bună decât a SPERAT
Bica REACȚIONEAZĂ din Costa Rica. Declarații INCREDIBILE. Sentinţa este mult mai bună decât a SPERAT

Bica REACȚIONEAZĂ din Costa Rica. Declarații INCREDIBILE. Sentinţa este mult mai bună decât a SPERAT

Alina Bica reacţionează din Costa Rica după anunţul că va fi data dată în urmărire internaţională la fel ca prietena ei, Elena Udrea.

Fosta șefă DIICOT la un post de televiziune că sentinţa este mult mai bună decât a sperat. Bica mai zice că procedura de obținere a azilului politic este în derulare şi că viața merge înainte chiar şi după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare, în dosarul în care era acuzată că l-a ajutat pe Adrian Videanu să vândă acţiuni care se aflau sub sechestru.

Pe de altă parte, Bica a fost achitată într-un alt dosar, în care procurorii susţineau că fosta şefă DIICOT ar fi clasat un dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru, Adriean Videanu. În același dosar, Videanu a fost achitat. Decizia judecătorilor este definitivă.

În cel de-al doilea dosar, Alina Bica a fost achitată de către instanța supremă. Decizia judecătorilor este definitivă. În același dosar, omul de afaceri Horia Simu a primit 4 ani de închisoare cu executare. La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a explicat că se impune majorarea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare primită de Alina Bica la instanţa de fond, susţinând că acesteia trebuie să i se aplice o pedeapsă apropiată de maximul special prevăzut de lege, având în vedere că ea a săvârşit infracţiunile în calitate de magistrat cu funcţie de conducere.