Betancourt scrie o piesă de teatru despre experienţa sa ca ostatic

Ingrid Betancourt, franco-columbiana deţinută ostatic timp de şase ani de Forţele Revoluţionare din Columbia (FARC) şi eliberată miercurea trecută, a declarat, într-un interviu pentru "Journal du Dimanche", că va scrie o piesă de teatru inspirată din această experienţă a sa, potrivit cotidianului francez Le Monde.

"Mă voi întoarce în Columbia în câteva zile. Până atunci, vreau să văd Franţa, toată Franţa. Dar mai vreau să stau şi cu copiii mei, singură cu ei (...). Vreau să dedic acest timp familiei, tatălui copiilor mei pe care îl ador, care a purtat o luptă extraordinară pentru mine", a declarat ea.

Întrebată despre eventualitatea scrierii unei cărţi care să povestească experienţa sa ca ostatic, ea a răspuns că va face o piesă de teatru.

"Va fi nevoie de o punere în scenă pentru ca oamenii să înţeleagă aceste lucruri care ţin mai curând de condiţia umană, de ceea ce suntem noi, în esenţă. Putem să fim îngeri, dar putem să fim şi demoni pentru celălalt", a explicat ea.

În cadrul interviului, Ingrid Betancourt a povestit şi o întâmplare prin care a trecut vineri noapte.

"Am reuşit să dorm pentru prima oară, fără vise, fără coşmaruri. Am avut doar o surpriză neplăcută atunci când m-am trezit. Nu am putut să mă mai ridic din pat. Aveam o durere groaznică de spate. Eu care am dormit pe jos în condiţii mizere, mă durea spatele ridicându-mă dintr-un pat confortabil. Va trebui să mă reobişnuiesc cu asta", a povestit ea amuzată.

Betancourt s-a declarat liniştită, sâmbătă seară, cu privire la starea sănătăţii sale, după ce a fost supusă unei serii de examene la spital, unde medicii au "copleşit-o cu veşti bune".

Ingrid Betancourt a sosit, vineri, la Paris, unde a petrecut circa şapte ore la spital. Ea s-a declarat "foarte surprinsă" că nu a suferit sechele fizice după şase ani şi patru luni de captivitate în junglă, în mâinile gherilei FARC.

"Spiritul ajută corpul să reziste", a subliniat Ingrid Betancourt la postul de televiziun France 3, făcând referire la religia sa catolică şi la o "protecţie spirituală".

(15:20)