Bendeac, furios pe tabloide: "Mi-e scârbă. România m-a făcut să tac"

Bendeac, furios pe tabloide: "Mi-e scârbă. România m-a făcut să tac"

Actorul Mihai Bendeac a anunţat că va da în judecată publicaţiile Libertatea şi Cancan, după ce acestea au preluat fragmente dintr-un interviu pe care vedeta Antenelor l-a oferit pentru "Kamikaze".

Răspunsul care a atras atenţia tabloidelor a fost următorul: "Eu m-am gândit la absolut orice. Ştii, de exemplu, că se zice că fiecare bărbat din lumea asta visează cel puţin o dată că face sex cu maică-sa". Vorbele actorului au fost scoase din contextul discuţiei, potrivit dreptului său la replică.

"Îmi pare rău că un exemplu ştiinţific, o paralelă vis-a-vis de un concept filosofic, s-a transformat în nişte titluri mizerabile, de hazna", a scris Bendeac pe pagina sa de facebook. Titlurile tabloidelor în acest caz s-au axat doar pe această replică, neglijând contextul interviului.

Redăm, mai jos, mesajul actorului:

Ne puteți urmări și pe Google News

Scarba. Atat. E tot ce pot sa simt pentru presa tabloida. Nu, nu suntem tara in care sa vorbesti intr-un interviu despre teoriile lui Freud. Fiindca, in Romania, ziarist/a poate sa insemne orice. Sau orcine. Si nu. Nu pot accepta ca cineva sa-mi rastalmaceasca vorbele in asa hal, din lipsa de cultura, bun-simt, decenta si sa considere ca ar vinde bine un titlu ticalos si jignitor.

Am muncit mult dar e asta e limita. Sunt satul sa nu poti gandi fiindca vorbele iti pot fi oricand rastalmacite. Pare-se ca cei care dau declaratii drepte, normale, poate chiar un pic banale, de PR, au dreptate.

Nu imi pare rau ca a dat interviul pentru Kamikaze. Mi s-a parut un semn de barbatie. Dar imi pare rau ca un exemplu stiintific, o paralela vis-a-vis de un concept filosofic, s-a transformat in niste titluri mizerabile, de hazna.

Ma voi adresa instantei vis-a-vis de cotidianele Cancan sau Libertatea. Fiindca, de data asta, e grav. E vorba despre o ticalosie.

Gata. Romania m-a facut sa tac. Colaborarea mea cu presa, indiferent ca e vorba de interviuri, declaratii, luari de pozitie, s-a terminat.

Cat despre aceasta pagina de facebook, ea va exista pentru fotografii. Nu pentru postari.

Imi pare rau. Multumiti-le.

Cu respect,

Mihai