Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români. Un copil poate strânge 200 de euro pe zi

Bruxelles. Sursa foto: Pixabay

Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români. Pe lângă comunitatea românească din Bruxelles care s-a integrat destul de bine, a crescut și numărul cerșetorilor. Capitala belgiană a devenit atractivă, probabil, pentru că aici se află Parlamentul European.

Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români

Belgia a devenit tot mai atractivă pentru români, ca dovadă numărul mare de tineri care aleg să lucreze aici, dar și a numărului mare de cerșetori care își duc zilele în zonele cele mai atractive ale Bruxelles-ului.

Vasile, un cerșetor din marginea Slatinei, a povestit cum a ajuns în Belgia. În comuna lui de olteni, lumea s-a înstărit din munca câmpului. Vasile a zis că-i va lăsa cu gura căscată după ce va face bani în Belgia. Vasile a spus că l-a convins Catâru care i-a zis: „Hai, mă, în Belgia. Acolo e câștigu”.  La Bruxelles a ajuns cu microbuzul Catârului. Cei mai mulți au fost răspândiți prin centrul capitalei Europei, tot cu pahare în mâini.

„Pentru asta, că m-a adus aici, trebuia să-i dau 100 de euro. Dar când am văzut că trebuie să cerșesc am zis: Ce muncă e asta?. Și m-am dus la Poliție”, povestește Vasile revoltat.

Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români. Sursa foto. Jurnalul.ro.

Pe unde își fac veacul cerșetorii români

Locul în care românul cântă la acordeon este un fel de „Triunghiul Pomenii”. Mai exact, într-o parte e Palais de Bruxelles, vizavi e Musee Belvue, în centru e Place Royale Bruxelles. Adică un palat, un muzeu și o statuie pe care cerșetorul le-a mirosit că atrag turiști mulți.

Cerșetorul cu acordeon care așteaptă pomană în centrul Bruxelles-ului nu pare un om sărac. Purta ochelari și era curat îmbrăcat.

În aproprierea atracției capitalei Europene,  Manneken Pis, trotuarele sunt ocupate de amărâții lumii veniți să facă un ban în Belgia, inima banilor europeni.

Belgia/Bruxelles. Sursa foto: Pixabay

Cu un copil la cerșit în Belgia se poate scoate și 200 de euro pe zi

E plin de femei cu fuste crețe, baticuri colorate și veste cu buzunare mari. Una dintre ele sta pe niște cartoane, și a fost întrebată de ce se află aici. Femeia a răspuns: „De ce stau? Păi pentru bani, nu e clar?”, a spus buzoianca.

Femeia se temea că ar putea să apară concurența. Ea este convinsă că oricine ar veni cu un copil va avea de pierdut. Pe urmă se hotărăște să dea pontul. Din „cuibul” ei din carton spune: „Tu, cu copilul, faci peste 200 aici. De euro! Pe zi! Pe bune, sa mor io!”

Femeia nu glumește și spune: „Ia încearcă! Faci peste două sute. Fără copil, până într-o sută. Tot e bine”. La scurt timp, trei gealați, tatuați, se uită urât la ea și-i spun: „Taci, fă, dreacu’!”. Țiganca a tăcut imediat deoarece și-a dat seama că a încălcat consemnul. Întreaga poveste o puteți citi pe site-ul jurnalul.ro.