Evenimentul Zilei > Sport > Becali așteaptă cu mâna întinsă. Când va ajunge FCSB în Liga Campionilor
Becali așteaptă cu mâna întinsă. Când va ajunge FCSB în Liga Campionilor

Becali așteaptă cu mâna întinsă. Când va ajunge FCSB în Liga Campionilor

Gigi Becali (61 de ani) așteaptă ca Dumnezeu să-I bage Liga Campionilor în traistă, sperând că va primi o mână divină de ajutor pentru ca echipa sa, FCSB, să se lupte de la egal la egal cu Granzii Europei. Potrivit propriilor estimări, va mai curge multă apă pe Dâmbovița până când se va întâmpla acest lucru, deoarece abia este la nivelul „grădiniță” în ceea ce privește credința.

„Eu am dragoste, dar sunt la grădiniță în privința credinței. Cred unii: ’a, Becali, ce credincios e!’. Ce credincios? Sunt abia la grădiniță în privința asta, în privința credinței. Când voi ajunge să fiu măcar la liceu în privința credinței, adică măcar să fiu pe calea duhovnicească, că încă n-am ajuns…. chiar dacă mai cad, dar să fiu acolo, pe calea duhovnicească, atunci, dă Domnul și voi bate și pe Messi, pe Ronaldo și pe Aguero. Și pe toți îi voi bate, Barcelona, Real Madrid, Manchester City și United, Arsenal și tot ce vrei”, a spus Becali, într-un interviu acordat Look Sport.

Gigi Becali a afirmat că l-a adus pe antrenorul Bogdan Vintilă la echipă, în luna august, după ce FCSB s-a despărțit de Bogdan Andone, la sfatul lui Dumnezeu. Cu noul antrenor pe bancă, echipa a câștigat 12 jocuri, a făcut două rezultate de egalitate și a pierdut alte două meciuri

„A făcut Dumnezeu acum, a zis «Uite, o să-ți dau pe Vintilă. Care e om credincios și care face rugăciune și e omul lui Hristos. O să-ți dau pe Tudor!» Meme (n.r. – Mihai Stoica), și el a început să se apropie puțin de biserică. Și puțin mai mult s-a apropiat! Și atunci când voi fi înconjurat de oameni cu rugăciune, care sunt în Hristos…Păi, voi râdeți, dar o să vedeți că asta se va întâmpla! Și se va întâmpla ca să arate Dumnezeu puterea Lui, că voi câștiga Liga Campionilor”, a afirmat Becali.

Patronul FCSB recunoaște că în prezent, cei care îl aud vorbind așa, despre Dumnezeu, nu-l iau în serios, dar susține că lucrurile se vor schimba.

Evlaviosul cercetat pentru spălare de bani

Gigi Becali este anchetat de Direcția Națională Anticorupție, alături de nepotul său, Vasile Geambazi, sub acuzația de spălare de bani într-o afacere cu un teren cumpărat în Voluntari cu un milion de euro pentru care s-ar fi cerut despăgubiri de la statul român în valoare de 20 de milioane de euro.

„Prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, patronul FCSB a achiziționat, în 2006, un teren de 21 de hectare în Voluntari, pe care, mai apoi l-a revândut lui Vasile Geambazi cu un milion de euro. Între cei doi au fost perfectate mai multe documente în urma cărora Geambazi a devenit proprietarul terenului, iar Gigi Becali împuternicit să ceară despăgubiri, de la ANRP, deoarece nu-l putea folosi. În cauză a fost făcută o evaluare, conform căreia terenul ar fi valorat 20 de milioane de euro, însă ANRP nu a vrut să plătească.

Drept urmare, Vasile Geambazi, ca proprietar a dat în judecată statul, prezentând o altă evaluare din care rezulta că valoarea parcelei a crescut la 60 de milioane de euro. Plângerea a fost judecată rapid la  . Curtea de Apel care, într-o singură înfățișare a decis ca Geambazi să primească 60 de milioane de euro. Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a contestat decizia la Înalta Curte de Casație si Justiție, însă contestația a fost respinsă, iar decizia Curții de Apel a rămas în vigoare.