Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: „Mulți pacienți ajung în stare gravă la ATI”

Sursa foto. EVZ

Din ce în ce mai muli pacienți ajung la ATI în stare foarte gravă, iar Beatrice Mahler consideră că am putea reveni într-o etapă critică.

Beatrice Mahler: „Din ce în ce mai mulți pacienți ajung în stare gravă la ATI

Beatrice Mahler, manager la Institutul Marius Nasta, a declarat că ajung la ATI din ce în ce mai mulți pacienți în stare gravă.

Situația epidemiologică redevine îngrijorătoare, a spus doctorul de la Marius Nasta duminică.

„Lucrurile s-au schimbat în ultimele trei zile. Toate paturile sunt ocupate, și a crescut numărul celor care vin în stare gravă, cu forme severe de Covid-19.

Trebuie sa ramânem responsabili și să aplicăm cu atenție măsurile pe care le cunoastem deja”, a declarat managerul Beatrice Mahler.

Ea spune că doctorii din spital sunt foarte îngrijorați. Cu toții se tem că situația va degenera din nou, iar „povestea” din noiembrie 2020 se va repeta.

„În rândul personalului medical e o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou, sau mai rău, la momentul noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți (…) E o situație pe care nu ne-o dorim”, a mai adăugat Beatrice Mahler.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 2.830 de cazuri noi infecții cu SARS-CoV-2 și alte 63 de decese.

Ce spune Alxandru Rafila, reprezentat OMS?

Alexandru Rafila a vorbit despre momentul în care am putea reveni la normalitate. Se aproximează că în toamna anului 2021 s-ar putea să ne revenim din pandemie. Bineînțeles, situația este incertă întrucât pe zi ce trece apar alte tulpini Covid-19.

Din informațiile existente până acum reiese că acestea ar fi mult mai transmisibile decât tulpina inițială.

„Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie, atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni! N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic.

Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită (…) ”Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum.

E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai uşor decât tulpina clasică. În ceea ce priveşte preponderenţa ei, nu am informaţii că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată. E posibil să fie aşa, dar până când nu devine operaţional acest sistem naţional de secvenţiere a unor tulpini suspecte (…) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini. Sunt convins că în toate judeţele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a dezvăluit Alexandru Rafila, conform EuropaFM.

Citește și: Vaccinul din Rusia, Sputnik V, eficiență de 91,6%. O publicație de prestigiu îl laudă