Evenimentul Zilei > Economie > BCR, probleme la DIICOT din cauza unui credit acordat milionarului Dan Fischer
BCR, probleme la DIICOT din cauza unui credit acordat milionarului Dan Fischer

BCR, probleme la DIICOT din cauza unui credit acordat milionarului Dan Fischer

Un credit acordat de Banca Comercială Română în 2007 milionarului Dan Fischer pentru dezvoltarea ansamblului imobiliar Silver Mountain în Poiana Brașov ar fi declanșat o anchetă DIICOT, potrivit presei.

Potrivit B1, în acest caz ar fi vorba despre spălare de bani. Cu toate astea, oficali ai BCR susțin că acuzațiile sunt nefondate.

„În acest moment nu avem nicio comunicare oficială din partea DIICOT. În 2007-2008, banca a oferit un credit de 80 de milioane de euro pentru dezolvoltarea unui ansamblu imobiliar, pe care ulterior l-a cumpărat”, ne-a comunicat un reprezentant BCR.

Banca Comercială Română a preluat creditul în 2014, după acesta fusese scos la vânzarea de către lichidatorul judiciar, firma Euro Insol controlată de avocatul remus Borza, pentru suma de 45 de milioane de euro. În prezent, ansamblul este scos la vânzare de bancă.

De asemenea, împotriva lui Remus Borza ar fi demarat o anchetă penală.

Silver Mountain era un proiect al dezvoltatorului imobiliar INR Managament Real Estate, deținută de Dan Fischer, care a decedat în 2012.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.