Evenimentul Zilei > Actualitate > A BĂUT 25 de DOZE de energizant într-o seară. Consecinţele au fost dramatice
A BĂUT 25 de DOZE de energizant într-o seară. Consecinţele au fost dramatice

A BĂUT 25 de DOZE de energizant într-o seară. Consecinţele au fost dramatice

Un bărbat din Marea Britanie a fost aproape de moarte după ce a consumat 25 de doze de energizant în doar șase ore. Nick Mitchell, în vârstă de 56 de ani, a suferit hemoragie cerebrală și trei mini-accidente vasculare după o seară petrecută la un club de karaoke, unde a exagerat cu consumul de energizante, notează metro.co.uk.

"Nu ar trebui vândute. Sunt la fel de rele ca drogurile și ar trebui să fie interzise" a declarat bărbatul.

După ce a ajuns acasă după o noapte la karaoke, Nick a început să simtă dureri de cap și, în cele din urmă, a decis să ajungă cât mai repede la Spitalul Dewsbury unde doctorii au confirmat că a suferit o sângerare pe creier cauzată de o supradoză cu cofeină.

"Simţeam de parcă mă lovea cineva în cap cu ciocanul. Îmi auzeam bătăile inimii în urechi. Am avut migrene în trecut, dar nu se  compară".

Cantitatea de băuturi pe care Nick le-a consumat a depășit cantitatea zilnică recomandată de cofeină.  Un purtător de cuvânt al Red Bull a spus: "Un flacon de 250 ml de Red Bull conține 80 mg de cofeină, cam la fel ca o ceașcă de cafea preparată la domiciliu.

 "Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a declarat că aportul de cafeină de până la 400 mg pe zi (cinci cutii de 250 ml sau cinci cești de cafea) nu ridică probleme de siguranță pentru sănătatea generală a adulților".  Metro.co.uk a contactat Monster Energy Drinks pentru un comentariu.

"Cafeina poate cauza un episod de hiperactivitate a creierului. Prea multe energizante într-un timp foarte scurt, pot duce la o creștere rapidă a fluxului sanguin și îngustarea vaselor. Această combinație este foarte periculoasă și poate cauza ruptura unui vas de sânge, care poate duce la hemoragie la creier sau infarct".