Bătrâna care şi-a otrăvit nepoata din greşeală, cercetată pentru ucidere din culpă

Bătrâna care şi-a otrăvit nepoata din greşeală, cercetată pentru ucidere din culpă

O bătrână din localitatea Unirea, judeţul Călăraşi, şi-a omorât nepoata. Femeia a confundat siropul de tuse cu soluţia pentru purici. Şi-a nenorocit şi nepoţelul, care se află în stare gravă la spital.

Andra - Mihaela Slujitoru, din localitatea Unirea, judeţul Călăraşi, urma să împlinescă peste câteva zile patru ani. O răceală uşoară i-a ţinut în casă pentru câteva zile, pe ea şi pe fratele ei, Robert, în vârstă de cinci ani. În timpul zilei, copiii erau lăsaţi de părinţi în grija bunicii, o bătrână de 84 de ani.

Mamaie le-a dat otravă, apoi i-a trimis la somn

La fel s-a întâmplat şi pe 20 octombrie, când mama lor, Coca, i-a lăsat bunicii o sticluţă cu sirop, să le potolească tusea. Când a venit ora administrării medicamentelor, bunica a încurcat sticluţele şi le-a dat copiilor otravă pentru purici, apoi i-a trimis la culcare. Andra s-a ghemuit în pat, iar fratele ei i-a spus bunicii că siropul cam are un gust rău, apoi a început să vomite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bătrâna a chemat salvarea. De la spitalul din Călăraşi, cei doi copii au fost urcaţi într-o ambulanţă şi au fost trimişi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Fetiţa a decedat la spital, după şapte zile de chin

Micuţa a murit la spital, în braţele doctorilor, şapte zile mai târziu, pe 27 octombrie. După primele ore de tratament, spun medicii, fetiţa dădea semne să-şi revină. Însă starea ei s-a înrăutăţit cu fiecare zi care trecea.

Cadrele medicale de la "Grigore Alexandrescu" au mai precizat că astfel de cazuri se tratează cu atropină. Ca să fie stabilizat, băieţelul are acum nevoie de câteva mii de fiole pe zi. Cu toate acestea, starea lui este în continuare gravă, iar şansele de supravieţuire sunt mici. Doza letală pentru un adult este de trei mililitri. În urma analizelor s-a stabilit că micuţii au înghiţit această cantitate.

Poliţiştii din Călăraşi au început ieri o anchetă în localitatea Unirea. Bunica celor mici este cercetată pentru ucidere din culpă şi i s-a întocmit un dosar penal. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă otrăvirea a fost sau nu intenţionată.

Copila a fost înmormântată ieri

Părinţii Andrei, Coca şi Lucian, şi-au îngropat ieri fetiţa, în cimitirul din localitatea Unirea. După slujba de înmormântare, cei doi au venit din nou la spital în Bucureşti, pentru a fi aproape de băieţelul lor.