Evenimentul Zilei > Actualitate > Bate falimentul la uşă. Proprietari de restaurante, terase şi baruri, în lacrimi
Bate falimentul la uşă. Proprietari de restaurante, terase şi baruri, în lacrimi

Bate falimentul la uşă. Proprietari de restaurante, terase şi baruri, în lacrimi

Este dezastru peste tot, plajele din Mallorca sunt pustii, pare mai degrabă o insulă părăsită, după falimentul Thomas Cook.

Falimentul pare inevitabil. Firmele britanice care depind în mare măsură de turismul din Regatul Unit, sunt deja în dificultate. Mallorca a fost abandonată de englezi.

Plajele şi barurile goale, iar puţinii turişti germani îşi pot alege ce şezlonguri doresc. Acum societăţile gestionate de britanici care nu mai făceau faţă afluxului de turişti, se tem că vor fi nevoite să „tragă obloanele”.

Debbie Ellen, de 41 de ani, propietara barului Sun Deck, în Cala Millor, avea lacrimi în ochi în timp ce spunea: „Sunt atât de îngrijorată pentru ce s-ar putea întâmpla în viitor. N-am idee ce-mi rezervă viitorul. Deja am avut anul cel mai dificil. Am încercat şi această lună să rămân pentru a încerca să fac rost de bani. În caz contrar nu voi putea plăti chiria pentru anul viitor. Va trebui să închid”.

Mamă a doi copii, care s-a mutat în Spania de la Warlingham, în Surey, în urmă cu 18 ani, acum e îngrijorată pentru viitorul. Ea mai spune cu amărăciune: ”Există incertitudine, este foarte demoralizant, enervant, m-a scos din mână. Nu vom avea suficienţi bani să supravieţuim iarna care vine. Este foarte stresant”.

Falimentul nu-l ocoleşte nici pe Jack Bate, de 31 de ani, proietarul pub-ului Rose and Crown, care a declarat că totul este în scădere în această săptămână, „de multe ori nu intră nimeni pe-aici”. El a fost nevoit să scadă preţurile, ca şi hotelurile din jurul său.

Un propietar al unui bar britanic, care n-a dorit să-şi dea numele, spune că a fost o catastrofă falimentul declarat cu puţin timp în urmă. Între timp turistul abia sosit, Nicola Chaten, de 48 de ani, împreună cu mama sa, spune că ar fi trebuit să viziteze Insulele Canare cu zboruri Thomas Cook, dar a reuşit asta cu ajutorul unor turişti germani, fiindcă englezi n-a văzut niciunul. Se spune că cel puţni 500 de hoteluri în toată Spania se vor închide peste puţin timp din pricina scăderii numărului de turişti britanici,titrează Daily Star.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: