Șeful Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților a propus închiderea serviciilor de informații ale SUA, dacă acestea continuă să refuze să divulge toate informațiile culese despre Donald Trump cu ocazia alegerilor din 2016.
Într-un interviu pentru emisiunea „Sunday Morning Futures” de la Fox News, Devin Nunes, șeful Comisiei de Informații din Cameră a declarat că are cunoștință de existența unor informații pe care le-a descris drept „dovezi flagrante” care ar trebui declasificate și făcute publice.
„Fiecare senator Republican și fiecare membru al Congresului ar trebui să spună (…) dorim toate probele pe care fiecare agenție de informații le are, sau a venit poate momentul să închidem aceste agenții”, a spus Nunes.
Afirmația tăioasă a fost făcută de Nunes cu referire la o notă de serviciu a lui John Ratcliffe, directorul comunității de informații, dată publicității în weekend de către Comisia Juridică a Senatului.
Nota afirmă că agențiile de informații ale Statelor Unite dețin interceptări ale serviciilor secrete ruse discutând despre autorizația dată de Hillary Clinton pentru un plan care să îl lege pe Donald Trump de acțiunile de piraterie cibernetică ale Kremlinului.
În legătură cu această informație, comunitatea de informații a SUA a trimis FBI în septembrie 2016 un referat cu recomandare de a efectua o anchetă, se arată în nota lui Ratcliffe.
În notă se vorbea despre „aprobarea unui plan legat de candidatul prezidențial Donald Trump și de hackerii ruși care ar urmări să compromită împreună alegerile din SUA ca un mijloc de distragere a atenției publice de la folosirea de către ea (Hillary Clinton – n.r.) a unui server de mail privat”.
Detaliile despre această informație continuă să rămână clasificate, ceea ce îi împiedică pe congresmenii care le-au văzut să vorbească public despre ele, scrie Daily Caller.
Nunes a declarat că informațiile pe care le-a văzut sunt „dovezi flagrante” („smoking guns”) care „trebuie neapărat aduse la cunoștința opiniei publice americane”.
„Există încă numeroase probe subiacente care confirmă ceea ce a afirmat directorul John Ratcliffe”, a adăugat Nunes.
Devin Nunes se bate încă de la începutul anului 2017 cu FBI și cu Departamentul Justiției pentru a obține toate informațiile despre modul în care FBI a destionat dosarul Steele, prin care s-a încercat compromiterea lui Trump, afirmându-se că acesta era șantajat de ruși și acționează de conivență cu Moscova.
Nunes și alți Republicani au acuzat FBI că a ascuns informații care demonstrau că dosarul Steele nu avea nici o credibilitate, pentru a obține un mandat de urmărire vizându-l pe Carter Page, membru important al echipei de campanie a lui Donald Trump.