Bătălia din PDL începe cu un scandal de plagiat. AFLĂ cum au găsit inspiraţie oamenii lui Boc în tabăra lui Blaga

Bătălia din PDL începe cu un scandal de plagiat. AFLĂ cum au găsit inspiraţie oamenii lui Boc în tabăra lui Blaga

Chiar în preziua trimiterii la tipar a moţiunii cu care intră în cursa pentru şefia PDL, Vasile Blaga şi oamenii săi s-au trezit că tabăra lui Emil Boc "le-a împrumutat" o variantă de titlu.

Astfel s-a ajuns în situaţia ca Blaga şi Boc să se înscrie în alegerile din PDL cu moţiuni care au titluri similare, "O Românie dreaptă. O Românie europeană", respectiv "România dreaptă. România puternică".  Boureanu: Varianta pe care a împrumutat-o Boc nu este cea mai fericită "România dreaptă. România puternică" cu care Boc atacă şefia partidului a fost una dintre variantele de lucru pentru titlul moţiunii lui Blaga, susţin surse din partid. Staff-ul său a primit în urmă cu aproape o lună rezultatele unor focus-grupuri organizate de CSOP, o formulă propusă spre analiză fiind chiar cea pe care Boc a "împrumutat-o" şi a făcut-o publică, prin vocea vicepreşedintelui Valeriu Stoica, care a încercat astfel să ia faţa oamenilor lui Blaga. De altfel, susţin surse din partid, analizele CSOP nu au fost ţinute la secret, pe la sediu de campanie al secretarului general al PDL perindându-se atât susţinători de-ai săi, cât şi oameni din tabăra lui Boc. "Nu ne-am închipuit că se poate ajunge la asta", au comentat aceleaşi surse. De altfel, varianta este confirmată de vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, unul dintre semnatarii moţiunii lui Vasile Blaga. "În focus-grupurile pe care le-am comandat, încă de acum două săptămâni titlul care a fost ales de susţinătorii lui Emil Boc era una dintre variantele de lucru. Îmi pare rău că domnul Stoica s-a grăbit. Dacă ar fi aşteptat şi concluziile focus-grupurilor ar fi văzut că varianta pe care a împrumutat-o nu este cea mai fericită, având câteva puncte slabe", a declarat Boureanu pentru EVZ.

El a precizat că în aceste condiţii este explicabilă graba cu care s-a făcut public titlul moţiunii lui Emil Boc, Valeriu Stoica "nemaiavând răbdare să aştepte până pe 11 aprilie", când documentele de candidatură ale celor doi candidaţi vor fi depuse oficial. Brânză:Nu ne-am pus problema la ce se gândeşte o echipă sau alta Susţinătorii lui Emil Boc spun însă că de peste o lună se lucrează la programul cu care premierul se va înscrie în cursa pentru un nou mandat la şefia partidului. "Nu ne-am pus problema la ce se gândeşte o echipă sau alta. Am susţinut că această moţiune şi aceste alegeri din mai trebuie să însemne relansarea PDL pentru câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Nu contează persoana. E mai puţin important dacă această moţiune e pentru Boc, Blaga sau altul, importantă este unitatea partidului. Vreau să cred că în această moţiune, în acest program la care lucrăm de peste o lună de zile, se vor regăsi toţi membrii PDL şi segmentul de nehotărâţi din această ţară", a comentat, pentru EVZ, şeful PDL Diaspora, William Brânză, unul dintre semnatarii moţiunii lui Emil Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News