Minorii s-au lovit cu pumnii în urma unui conflict spontan iscat joi între ei, în timpul unei pauzei dintre orele de curs.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a informat că cercetările în acest caz sunt în derulare.

„Ne-am sesizat astăzi în urma unui incident petrecut la Şcoala Gimnazială Nr. 38 ‘Dimitrie Cantemir’ Constanţa după o altercaţie între doi elevi de clasa a VI-a. Ne-am deplasat la unitatea şcolară, unde am discutat cu directoarea, cu cadrele didactice. Urmează să comunicăm concluziile anchetei. Cazul este şi în atenţia IPJ Constanţa”, a transmis reprezentantul ISJ.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cei doi elevi au fost consiliaţi în prezenţa părinţilor.

Școala transformată în ring de box

„Astăzi, în jurul orei 15.30, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi elevi, de 12, respectiv 11 ani, ai unei şcoli gimnaziale, din municipiu, s-ar fi lovit reciproc, în urma unui conflict spontan. La faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că este vorba despre doi băieţi în clasa a VI-a, conflictul având loc în timpul pauzei. Precizăm faptul că aceştia au fost consiliaţi în prezenţa părinţilor, care îşi rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal prevăzut de lege, respectiv 3 luni. În continuare se efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident”, a informat IPJ, potrivit Agerpres.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe într-un alt incident, petrecut pe 16 iunie, la Colegiul Tehnologic Tomis din municipiul Constanţa, când un elev de 15 ani, aflat în timpul unei pauze dintre orele de curs, în afara curţii şcolii, a fost agresat fizic de un bărbat de 35 de ani.

Conflictul s-ar fi iscat după ce bărbatul i-ar fi rugat pe câţiva elevi, care stăteau în dreptul ferestrei biroului acestuia, să nu mai facă gălăgie.