Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătaie generală între polițiști și localnici, în Sălaj!
Bătaie generală între polițiști și localnici, în Sălaj!

Bătaie generală între polițiști și localnici, în Sălaj!

O bătaie generală a izbucnit între mai mulți localnici din comuna Șomes Odorhei, județul Sălaj, și doi polițiști chemați să aplaneze un coflict. La un moment dat, oamenii legii au pulverizat spray lacrimogen. „Dați cu spray în femei și copii”, s-a scandalizat un localnic.

Potrivit Poliției Sălaj, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Jibou au fost chemați, prin 112, în data de 8 septembrie, să intervină în comuna Șomes Odorhei la un scandal între doi bărbați.

Ajunși la fața locului polițiștii au aplanat conflictul, după care o femeie din apropiere a adresat polițiștilor injurii. Polițistul i-a solicitat acesteia în repetate rânduri să se legitimeze, dar a refuzat. Când polițiștii au vrut să o conducă la sediul poliției în vederea identificării s-a opus, în sprijinul ei venind soțul, care i-a împiedicat pe polițiști să își continue activitatea, întrucât femeia urma să fie încătușată.

În acel moment, celălalt polițist l-a somat pe soțul femeii, rugându-l să înceteze, dar bărbatul l-a lovit pe acesta, iar pentru a aplana situația, polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen. Împotriva polițiștilor au intervenit mai multe persoane.

După folosirea în repetate randuri a sprayului, conflictul s-a aplanat.
Cele două persoane implicate în scandal au fost identificate, în persoana unor tineri de 22, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Șomes Odorhei.

Față de tânărul de 27 de ani, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Mai multe persoane s-au plâns de faptul că polițiștii au pulverizat spray lacrimogen într-un loc unde erau femei și copii. Un bărbat i-a numit pe polițiști „obraznici” și „nerușinați”.