Zilele trecute, sute de oameni au simţit pe pielea lor ce înseamnă să se încumete să plece pe litoral cu CFR.

Ca la noi la nimeni. Odată urcat în tren nu mai știi când ajungi la destinație. Te aşezi pe scaun, dacă ai loc, şi aştepţi să te anunţe prin boxe că trebuie să cobori. Lăsând gluma la o parte, sistemul este destul de bolnăvicios, nu este prima oară când oamenii trebuie să suporte întârzierile fără ca cineva să fie tras la răspundere. Scuzele nu încălzesc pe nimeni.

Pompierii au așteptat ca focul să se stingă de la sine

Zilele trecute, sute de oameni au plecat din Arad și au ajuns în Mangalia cu nouă ore întârziere, după ce au stat o zi întreagă în tren. Au urcat în mijlocul de transport la ora 19.04 şi trebuia să ajungă la destinaţie a doua zi, la ora 10.28. Numai că socoteala pe hârtie nu s-a potrivit cu realitatea din teren. Din cauza unui incendiu la locomotiva unui marfar, ce rula pe calea ferată între Simeria și Petroșani, InterRegio n-a mai ajuns pe litoral la ora trecută pe bilet. Pentru că pompierii nu au putut interveni din cauza zonei inaccesibile, calea ferată a fost complet blocată. „Salamandrele” au izolat locul şi au aşteptat, ore întregi, ca focul să se stingă de la sine. În toată această lungă perioadă, oamenii au trăit un adevărat coșmar. Primul inamic: căldura. „Era atât de cald încât te sufocai. Nu aveai unde să îți faci nevoile, toaletele erau pline. Nu mai zic că nu aveam de unde să bem apă. Am plecat din Arad la ora 19.04 și am ajuns la mare, la Costinești, a doua zi la ora 19.30. Am făcut 24 de ore!”, ne-a povestit un tânăr care s-a aflat în tren.

Ca să ajungă la mare, au ocolit pe la munte

Traseul iniţial al garniturii era pe ruta Arad – Deva – Simeria – Craiova – Constanţa – Mangalia, dar totul s-a schimbat din cauza incendiului amintit mai sus. Călătorii au ajuns la mare pe traseul ocolit prin Blaj-Copşa Mică-Mediaş- Sighişoara-Braşov şi Predeal. Practic au văzut întreaga țară la același preț, dar cu nouă ore întârziere. „Le cerem scuze călătorilor că au fost nevoiţi să aştepte atâta timp. A fost un incendiu la o locomotivă şi noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să îi ajutăm. A trebuit să găsim o rută ocolitoare, pentru ca aceşti oameni să ajungă la destinaţie”, a declarat pentru EVZ, Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.