Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu spulberă noua alianţă politică. „Tăriceanu e fără scrupule, are un caracter execrabil, la fel și Ponta. Ei se vând cui îi cumpără”
Băsescu spulberă noua alianţă politică. „Tăriceanu e fără scrupule, are un caracter execrabil, la fel și Ponta. Ei se vând cui îi cumpără”

Băsescu spulberă noua alianţă politică. „Tăriceanu e fără scrupule, are un caracter execrabil, la fel și Ponta. Ei se vând cui îi cumpără”

După ce a fost de acord cu moţiunea de cenzură pentru căderea Guvernului, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a răzgândit şi a afirmat că executivul ar trebui să își ducă mandatul la capăt.

 

De asemenea, Băsescu a spus la B1 TV, că preşedintele Klaus Iohannis nu trebuie „să joace” căderea guvernului pentru că i-ar aduce înapoi la conducere pe Ponta şi Tăriceanu.

„PNL trebuie să depună o moțiune de cenzură și să anunțe programul. Să spună 5 lucruri pe care o să le facă imediat. Au nevoie să scrie pe o pagină A 4 ce fac. Dacă fac ceva complicat, se fac de râs. Klaus Iohannis are o mare responsabilitate, trebuie să facă o majoritate în jurul PNL.

El a ieșit și a cerut moțiune de cenzură. A fost urmat de ecoul Ludovic Orban, de celălalt ecou, Rareș Bogdan, care au spus la fel. Ei trebuie să îi aducă la guvernare pe Ponta și pe Tăriceanu. Cum arată Tăriceanu votând împotriva unui guvern din care face parte!? El e fără scrupule, are un caracter execrabil, la fel și Ponta. Ei se vând cui îi cumpără. Tăriceanu a îmbătrânit urât. Aici, în crearea acestei crize, principalul actor a fost Tăriceanu. El s-a dus la Ponta să îl tracteze cu o alianță în Parlament. Ăștia sunt doi șantajiști. Cine garantează că după o lună nu încep șantajul: Ce încredere să ai în specimene politice de genul ăsta? Ponta e mult mai isteț decât Tăriceanu, e mult mai combinator, dar nu poți să te încrezi să preiei o guvernare într-un moment dificil și să te încrezi în oameni ca Ponta și Tăriceanu, decât dacă ești iresponsabil.

Ponta urmărește să ia PSD la bucată. El a plecat de frică, a plecat la Colectiv, pentru că e un pisoi fricos. Pentru a înfrunta realitatea străzii nu a fost capabil, în subteran e capabil. Ponta ia parlamentarii de la PSD și condiționează guverne.

Orban e treaz pe jumătate. El spune că depune moțiune de cenzură doar dacă are 234 de semnături. Dacă aș fi în locul PNL, eu nu aș depune moțiune de cenzură. Aș zice: ”luați și guvernați!”. În locul președintelui nu aș juca căderea guvernului pentru că trebuie să îi aduc pe Ponta și Tăriceanu. Dacă se joacă căderea, trebuie să vină PNL și să facă ce nu a făcut PSD: spitale, drumuri, tăierea pensiilor speciale. Ei trebuie să facă asta până la alegerile următoare. Toată lumea se va uita, peste un an, unde sunt spitalele, autostrăzile, unde e România mândră, toată demagogia se va pune pe masă.”, a declarat Traian Băsescu.