Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, singura salvare pentru milioane de români? A apărut acum şi e bombă!
Băsescu, singura salvare pentru milioane de români? A apărut acum şi e bombă!

Băsescu, singura salvare pentru milioane de români? A apărut acum şi e bombă!

Fostul preşedinte Traian Băsescu este în centrul unui subiect politic care ar fi bomba anului dacă va fi confirmat în cele din urmă.

Denise Rifai este cea care s-a referit la fostul şef de stat ca la un potenţial viitor primar al Capitalei.

Remarcile jurnalistei au venit în contextul ultimelor mişcări de pe scena politică înaintea alegerilor locale care se apropie.

„Rafila a declinat oferta de a candida la Primărie din partea Pro România. Cu alte cuvinte, Pro România a rămas fără candidat la Primăria Municipiului București!

Asta înseamnă că Victor Ponta va trebui să candideze el însuși, cu toate riscurile aferente, pentru a putea întări scorul partidului pentru alegerile parlamentare.

Dacă Ponta candidează, mulți din votanții PSD îl vor prefera Gabrielei Firea. Asta înseamnă că votul pe stânga se va împărți aproape în mod egal între cei doi.

Pe dreapta, pe Nicușor Dan nu-l votează pnl-iștii. Chiar dacă îl sprijină în teorie. Nu-l votează pentru că nu e al lor. Se pare încă că pe Nicușor nu l votează nici usr-iştii.

Practic, usr-iştii îl sprijină doar în măsura în care sunt antiBarna. (nota bene: Barna în sine nu-l sprijină pe ND de teamă că acesta îi va lua partidul în eventualitatea unei victorii la Capitală).

 

Dacă în cursa pentru PMB se înscrie Traian Băsescu, facem pariu că are șansa lui, și una importantă chiar, să devină din nou Primar????!

Culmea e că Băsescu are chiar toate șansele să rupă voturi de la absolut toți contracandidații și, în plus, să mobilizeze electorat nou să vină la vot.

Un vot așa, de amorul artei și de dragul unui joc politic total resetat! Ei, ce ziceți ???! Așa-i că IARNA nu-i ca VARA ?”, a scris Denise Rifai pe Facebook.

După ce a fost anunțat programul alegerilor locale, ce vor avea loc la 27 septembrie 2020, partidele politice au început negocierile.

Tensiunile puternice între PNL și USR au dus la eșuarea negocierilor purtate până în acest moment şi astfel au început să apară  zvonuri că în bătălia ar intra chiar Băsescu.

În acest sens, PMP ar fi început deja să tipărească afișele de campanie prin care se anunță candidatura fostului președinte pentru fotoliul de primar general.

Amintim că PNL a decis să facă alianță doar cu USR Plus la alegerile locale din București, astfel că PMP va avea candidați proprii la primăriile de sector.

La începutul lunii, chiar Traian Băsescu afirmase că nu exclude să candideze la funcția de primar general.

Mai multe detalii despre culisele luptelor pentru Primăria Capitalei puteţi citi în acest link.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: