Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: „Relaxarea s-a făcut mult prea devreme! Categoric ne putem trezi izolați…”
Băsescu: „Relaxarea s-a făcut mult prea devreme! Categoric ne putem trezi izolați…”

Băsescu: „Relaxarea s-a făcut mult prea devreme! Categoric ne putem trezi izolați…”

Cetățenii trebuie să ia măsuri de protecție împotriva noului coronavirus pentru a-și apăra propria sănătate, iar nu de dragul Guvernului.

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, într-o intervenție televizată, actuala situație legată de răspândirea pandemiei de coronavirus și măsurile ce trebuie adoptate pentru a o stopa.

Băsescu a precizat că măsurile de relaxare au fost luate prea devreme, astfel că numărul cazurilor a crescut foarte mult. Potrivit spuselor sale, s-a incercat o revenire la normal, dar s-a facut prematur si cu în condițiile în care populația a fost foarte greu de convins că anumite reguli trebuie respectate.

„Este clar că relaxarea s-a făcut mult prea devreme, într-o perioadă în care toți spuneam că se fac prea puține testări și se limita guvernul la a prezenta rezultatele din 2000-3000 de testări pe zi. Erau prezentate ca mari victorii și pe baza acestora s-au relaxat măsurile”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a precizat că Guvernul a greșit flagrant, însă populația are obligația să-și protejeze sănătatea.

„Primul răspunzător de sănatatea mea nu e Orban, sunt eu, dacă ma implic în activități care îmi scad șansele să rămân sănătos. Responsabilitatea e împărțită între populație și autorități, care au greșit-o rău, prin incapacitatea de a vedea mutarea următoare”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a subliniat că cetățenii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria sănătate și să ia măsurile care se impun pentru a se proteja, fără a mai pune bază pe ceea ce face guvernul.

„Ceea ce fac românii pe plaje este un semn de lipsă profundă de respect pentru propria sănătate. Ce pretenții să ai de la Guvern, care nu poate din cauza incompetenței?”, a declarat Băsescu.

Totodată, el a comentat posibilitatea ca România să fie izolată în Europa din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri de COVID-19.

„Categoric ne putem trezi izolați, pentru că Europa a trecut de momentul în care nu putea controla procesele. În UE lucrurile au fost puse sub control prin mijloacele pe care noi nu le aplicăm. Vom fi izolai, cu efecte economice și sociale dramatice”, a precizat Traian Băsescu, conform RTV.

Un vaccin anti-coronavirus intră în testele finale. Specialiștii sunt optimiști

Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: