Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Nu aveam atribuții constituționale pentru consultările cu partidele
Băsescu: Nu aveam atribuții constituționale pentru consultările cu partidele

Băsescu: Nu aveam atribuții constituționale pentru consultările cu partidele

Fostul președinte Traian Băsescu a relatat, într-o intervenție telefonică pentru postul B1, că în Constituție este prevăzut, la articolul 80, alineatul doi, că șeful statului se consultă cu partidele doar atunci când trebuie nominalizat un nou premier.

„Eu am avut tentative de a mă consulta cu partidele, dar am fost refuzat. Nu am avut ce spune, știam că nu am atribuții constituționale”, a explicat Băsescu. El a spus că Dan Andronic, care a scris că președintele Klaus Iohannis nu avea un temei constituțional pentru organizarea consultărilor cu partidele, „a citit corect Constituția”.

Fostul șef al statului i-a replicat și consilierului prezidențuial Dan Mihalache, cel care a scris pe Facebook că „chestia cu baza constituțională” este „ultima găselniță a unor băsiști rămași orfani”. „Tot ce nu le convine se numește băsism”, a spus Băsescu.

El a mai afirmat că nu mai există opoziție, după ce Klaus Iohannis a renunțat la obiectivul de a răsturna guvernul Ponta. „Sunt într-o coabitare nedeclarată, e necinstită”, a spus Băsescu.