ACUZAȚII grave! De ce a fost BĂSESCU la DNA. Legătura cu Roșia Montană

ACUZAȚII grave! De ce a fost BĂSESCU la DNA. Legătura cu Roșia Montană

Apar noi informații despre audierea fostului președinte Traian Băsescu de către procurorii DNA. Jurnalistul israelian, Attila Somfalvi, a făcut precizări, la Antena 3, în privința anchetei.

„Ancheta a inceput la începutul săptămânii, când cel puțin doi ofițeri israelieni au ajuns la București și au început să interogheze persoane. Și aici, în Israel, au fost interogați Beny Steinmetz și Tal Silberstein de către poliția israeliană cel puțin 8 ore. Întrebările cele mai importante au fost în legătură cu Roșia Montană”, a declarat Somfalvi.

Jurnalistul a declarat că ancheta are legătură cu firma Gabriel Resources și legătura cu Roșia Montană.

„Această comisie care lucrează la București are legătură cu dorința statului român de a nu plăti pagubele cerute de Gabriel Resources și Benny Steinmetz. În situația în care statul român va fi nevoit să plătească miliarde de dolari atunci s-ar putea să fie o mișcare de legitimare a acestui proiect și punerea unor semne de întrebare asupra felului cum a fost primit acest proiect de către firma canadiană din care face parte și domnul Steinmetz.”, a mai declarat jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu am primit niciun răspuns clar despre această comisie rogatorie. Tot ce știm că miercuri este că au fost interogați Steinmetz și Silberstein. Apoi, în România, au fost interogați cetățeni români, au depus mărturie cel puțin două persoane cu cetățenie română. Unul dintre ei este chiar fostul președinte Traian Băsescu. Și eu mai știu cel puțin un alt cetățean român. Om de afaceri. Vă spun că întrebările poliției israeliene au fost foarte ciudate. Polițiștii care le-au pus întrebări lui Steinmetz și Silberstein aici în Israel au fost ciudate, parcă ar fi fost o listă, după cum mi-a spus cineva, care e foarte apropiat de cei apropiați, a fost o listă ””de parcă poliția română sau DNA-ul român ar fi trimis o listă cu întrebări și acelea au fost citite de israelieni””. De exemplu: declarați cum a fost situația politică din 2009 - 2013”.

Jurnalistul a mai declarat că procurorii analizează o mită luată de Traian Băsescu.

„Acuzațiile ar fi că în acea luptă pentru Roșia Montană, domnul Steimetz ar fi plătit mită domnului Băsescu. Asta ar fi. Nu se vorbește de sumă. Întrebările au fost în direcția asta: cât s-a plătit, de ce s-a plătit... Sunt întrebări ciudate, dacă noi, ca jurnaliști, nu ne punem întrebările astea, atunci e o problemă. Pentru că, să nu uităm, cei ce au blocat Roșia Montană au fost PDL-iștii, în parlament. Mie mi se pare ciudat să-l plătești pe Băsescu ca să înaintezi un proiect pe care partidul îl blochează. Puțin ciudat!”,a conchis jurnalistul.